Mijn leven voor mijn veertigste verjaardag!

Nog maar een paar dagen en dan heb ik de 40 bereikt. Normaal gesproken roep ik dat ik 21 ben geworden, maar sinds mijn borstkanker tel ik elke leeftijd vol trots. Want wat heeft “mijn leven” toch een pittige tijd gekend. Daarom ga ik zaterdag 4 maart groot mijn 40ste verjaardag vieren!

Mijn leven de afgelopen 40 jaar

Als ik terug denk aan de aflopen 40 jaar dan kijk ik voor het grootste gedeelte met een glimlach terug op de dingen die ik heb mogen meemaken. Dankzij Showband ’75 en FB drum and bugle corps ben ik op plekken geweest die ik normaal nooit zou bezoeken. Door mijn werk heb ik mooie mensen leren kennen. Ik heb een hoop gedaan en ben altijd een druk bijtje geweest. Maar toen ik uitgezaaide borstkanker kreeg verscheen er toch een donkere wolk boven mijn leven.

Leven na borstkanker

Veel mensen denken dat ik nu klaar ben. De kanker is niet meer zichtbaar, dus door met je leven. Toch? Helaas is niks minder waar. Vier keer per jaar krijg ik een Zometa infuus en daarvoor moet ik altijd bloed laten prikken. In september krijg ik een CT-scan om te kijken of de plekken in mijn rug nog steeds weg zijn. En vergeet niet de wekelijkse D3 inname en het dagelijkse pilletje Letrozol. Ze gaan mij voor altijd in de gaten houden, dus “kanker” zal altijd een onderdeel van mijn leven zijn.

Mijn leven

Mijn weg ermee gevonden

Sommige mensen zouden dat erg zwaar vinden, maar ik heb mijn weg erin gevonden. Het is iets dat nu bij mij hoort, maar niet wat mij beheerst. Ik geniet van het leven, begin een eigen bedrijf en doe vooral de dingen die ik leuk vind. Ik geniet van mijn kinderen en kijk vooral naar de mogelijkheden. Daarnaast moet ik ook toegeven dat ik er goed uit ben gekomen. Veel mensen hebben na de behandelingen erg veel pijn. Moeten dagelijks leven met pijn. Ik ken mijn kracht en mijn zwakte. Daarnaast heb ik weinig pijn. Een succes verhaal zegt mijn verpleegkundige specialist.

Vier mijn leven

Mijn verjaardag valt dit jaar op een zaterdag. Ik heb een zaaltje gehuurd en mensen uitgenodigd. Helaas kan niet iedereen erbij zijn, maar ik weet wel dat ze aan mij zullen denken die dag. Hoe dan ook, ik ga het leven vieren. Mijn leven. Iedereen mag weten dat ik veertig ben geworden en dat ik nog lang niet van plan ben om te gaan. Jullie zullen de volgende veertig jaar nog last van mij hebben. Met of zonder deze website!

Vier jij ook het leven en hoe doe jij dat dan?

2 gedachten over “Mijn leven voor mijn veertigste verjaardag!”

  1. Mijn leven vier ik door de dingen te doen die ik leuk vindt. Dat betekent af en toe er eens alleen uit en dansen (als het kan zo veel en zo vaak mogelijk), fotograferen en natuurlijk genieten van mijn gezin.
    Voor 1 ding moet ik nog even lef vinden, maar als ik dat wil, is het er nu wel de tijd voor #twijfelkont

    Beantwoorden

Plaats een reactie