Bobbejaanland, een belgisch pretpark voor iedereen!

Ben je op zoek naar een leuk uitje waar alle leden van het gezin iets aan hebben? Dan raden we je zeker Bobbejaanland aan. Of je nu een daredevil bent of liever iets rustigs wil doen. Bij dit pretpark weet ik zeker dat iedereen het naar zijn zin heeft! Wanneer ga jij over de grens?

Bobbejaanland, ‘t plezantste land

Althans dat staat op de website. Maar is dat wel zo en is het leuk voor iedereen? Dit pretpark is verdeeld over verschillende themagebieden en iedereen komt wel aan zijn trekken. Er zijn geweldige achtbanen voor de echte thrillseekers, maar ook een achtbaan voor de jongere bezoekers. Er zijn rustige attracties maar ook heftige attracties. En daarnaast is het heerlijk om doorheen te wandelen. Toch het plezantste land?

“Wat gaan we als eerste doen?”

Wij zijn er op tweede Paasdag en het park oogt rustig. Hebben wij de juiste keuze gemaakt door op deze dag te gaan? Het weerbericht verspelde regen, maar tot nu toe is het droog. Tijd om de eerste attractie uit te proberen! We kiezen voor de “El Paso” waar je met laserguns op cowboys kan schieten. De kinderen vinden het geweldig en genieten van alle bewegende dingen die actief worden als je erop schiet. “Dit is echt super leuk”.

Verder langs het water

Een aantal attracties zijn er niet meer en aan de Indiana River wordt verbouwd. De plattegrond klopt niet met wat er op de website staat, maar dat maakt niet uit. We gaan voor de twee achtbanen die we tegen komen. In eentje mag Isabel niet, maar de clownsachtbaan wel. Deze vinden ze zo leuk dat we hem aan het einde van de dag nog drie keer doen! Elke attractie die we tegen komen moet gedaan worden en zo komen we aan het begin van de middag aan in het binnengedeelte.

attracties voor de allerkleinste

Het gebouw ziet er niet heel goed meer uit en er is wat achterstallig onderhoud, maar binnen voelt het als een kermis. Een klein minitreintje, draaimolen en luchtballonnen. Isabel kan haar hart hier ophalen. Ze vindt het geweldig, maar Joshua verveelt zich, dus gaan we door naar de volgende achtbanen. De banen zijn echte thrillseekers en vinden de achtbanen in Bobbejaanland geweldig. Isabel kiest de wat rustige attracties en ik doe lekker met haar mee.

Het cowboy dorp

Helaas zijn er een paar attracties gesloten, maar dat maakt ons niet uit. De gaafste zijn open en doordat het rustig is kunnen we ze meerdere keren doen. Het Cowboy dorp oogt gaaf, maar er is veel achterstallig onderhoud te ontdekken. De verf bladdert, de paden zijn kapot en het licht in de huizen is uit. Dit kan veel beter, Bobbejaanland!

Een rustige dag in Bobbejaanland

Het weerbericht was niet al te best, maar het blijft de hele dag droog. Daardoor is het niet zo druk en kunnen we snel door alle attracties heen. De mannen gaan aan het einde nog even naar de achtbanen, terwijl ik met Isabel naar het kindergedeelte ga. Ik zie mijn kinderen genieten en dat is goed. Aan het einde van de dag besluit ik er een blog over te schrijven. Dit park is, ondanks het onderhoud, echt wel een aanrader voor iedereen. Ik weet zeker dat ook jij aan je trekken gaat komen!

Naar welk pretpark ga jij graag? Ik sta altijd open voor leuke tips!

Plaats een reactie