Disneyland Parijs was een geweldig uitje!

In de zomer zag ik een oproepje in Vriendin staan. Op speeddate met 24 andere meiden in Disneyland Parijs. Wie wil dat nou niet? Tijdens de zomervakantie stuurde ik mijn filmpje op en begin september hoorde ik dat ik mee mocht. Twee dagen lang met onbekende vrouwen in Disney. Is dat leuk?

Allemaal onbekende vrouwen

Vrijdagochtend vroeg kwam ik om 07.15 aan in Hilversum. Ik wilde eerst met de trein gaan, maar besloot op het laatste moment toch een plekje in de parkeergarage te reserveren voor mijn auto. Met een koffer vol spullen en een rugzak vol lekkers liep ik naar de afgesproken plek. Ik was vroeg vertrokken dus kwam op tijd aan bij de bus van OAD. Daar zag ik allemaal voor mij onbekende vrouwen staan. Klaar om te vertrekken naar Disneyland Parijs.

Speeddaten in de bus

De bedoeling van de reis was om nieuwe vriendinnen te maken. Speeddaten in Disneyland Parijs. Wie wil dat nou niet? En nu mijn operatie op het programma staat ben ik wel toe aan een paar nieuwe, leuke vriendinnen. In de bus werden we in leeftijdsgroepen verdeeld, maar al snel bleek dat leeftijd helemaal geen rol speelt en we al snel door elkaar zaten. Allemaal leuke, verschillende vrouwen met elk een eigen verhaal. Maar heb ik wel plek voor 24 nieuwe vriendinnen?

Een eigen hotelkamer en goodiebag!

Tijdens de reis maakten we kennis met Renske van tijdschrift Vriendin, Lize van het online platform VriendinnenOnline en Jeanne-Marie van Disney. Deze vrouwen hebben samen deze hele reis georganiseerd. Echt geweldig! Eenmaal aangekomen kregen we allemaal onze eigen kamer en konden we onze goodiebag eens goed bekijken. I love gratis dingetjes, maar deze tas was echt super. Overal was aangedacht. Daarnaast was de hotelkamer ontzettend mooi. Ik weet in ieder geval welk hotel ik ga kiezen als ik met mijn gezin ga!

Twee volle dagen op en top genieten

Ik ben al eerder in Disneyland Parijs geweest, maar nog nooit op deze manier. Ik voelde mij beide dagen een VIP. Een belangrijk persoon met alle voordelen die erbij horen. De groepjes die ze in de bus hadden bedacht waren er niet meer en met een groep van zeven meiden gingen we op pad. Eerst de studio’s in en daarna naar de parade kijken. Hoe toevallig is het om dan bij de parade een bekende tegen te komen? Ellen en ik hebben allebei borstkanker gehad en haar dochter zit ook op Color guard. Een foto met zijn drietjes kon niet uitblijven!

Eten met Disneyfiguren

In de avond mochten we met zijn allen eten in het buffetrestaurant van Disney. Met als hoogtepunt natuurlijk de Disneyfiguren. Even de schaamte voorbij en gewoon lekker knuffelen, én op de foto! Alsof ik weer helemaal kind was. Een heerlijk gevoel. Daarnaast was het ook geen moment stil aan tafel en had ik het gevoel dat ik met een vriendinnengroep op reis was. Hoe snel kan het gaan?

VIP plekken tijdens Disney Illuminations

Na het eten hebben we nog een attractie gedaan en was het tijd om als echte VIP’s naar de avondshow te kijken. De shows in Disneyland Parijs zijn sowieso fantastisch, maar de plek waar we nu stonden maakte het helemaal af. Na de show pikten we nog een attractie mee in Disney studio’s en kocht ik in Disney Village twee knuffels voor Isabel en Joshua. Ik had namelijk iets goed te maken. Toen ik ziek werd heb ik ze gezegd dat we naar Disney zouden gaan als ik weer helemaal “beter” zou zijn. En nu ging ik in mijn eentje.

Ontbijten en foto’s maken

De kamer met airco was top. Ik heb dan ook heerlijk geslapen en werd uitgerust wakker. Het ontbijt bij hotel Cheyenne is echt een aanrader. Je hebt er zoveel keus. Ik durf eerlijk te bekennen… mijn ogen waren groter dan mijn maag. Om kwart voor 9 zouden we naar het park vertrekken. Helaas dacht mijn kaart er anders over en kon ik mijn hotelkamer niet meer in. Na het nodige heen en weer geren was ik op tijd voor de foto’s. Bij zo’n geweldige reis horen natuurlijk ook de nodige persfoto’s. En wie van jullie kan zeggen dat ze op het gras hebben gestaan voor het kasteel? De fotograaf vond ik echt een fantastische vent, dus de foto’s moeten wel gelukt zijn. Ben je benieuwd? In week 40 staan de foto’s in Vriendin!

Dream… and shine Brighter

Na de foto’s gingen we met onze premium pass, want die hadden we ook gekregen, nog even wat attracties mee pakken voordat we bij de volgende show werden verwacht. Het voelt heerlijk om die lange wachtrij voorbij te lopen en zo de attractie in te stappen. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven. En altijd te weinig tijd. Haha. De parade voor de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs was fantastisch. Vooral om dit te beleven op onze VIP plaatsen. Uitzicht op het kasteel en Disneyfiguren die voor je staan te dansen. Wat heb ik genoten. Zoiets maak je nooit meer mee!

De laatste uren in Disneyland Parijs

We hadden een lekker makkelijk groepje en waren er al snel uit hoe we de laatste uren in Disneyland Parijs wilden doorbrengen. Zulke makkelijke en leuke meiden. Alsof we al heel lang vriendinnen zijn. Iedereen werd in haar waarde gelaten en mocht zeggen wat ze leuk vonden. We hebben daardoor ontzettend veel attracties in korte tijd kunnen doen. Ook de attracties die ik vroeger oversloeg omdat de rij gewoon te lang is. En Dankzij Marissa hebben we ook nog een leuk aandenken van een aantal attracties!

Tijd om naar huis te gaan

De tijd ging te snel. Ik had echt nog wel langer kunnen en willen blijven. Het was geweldig om met deze groep meiden op pad te zijn. Nooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om met 24 onbekende mensen twee dagen door te brengen. En ook de busreis verliep sneller dan verwacht. Ik heb een aantal meiden bijna niet gesproken en dat vind ik oprecht jammer. Wie weet komt er ooit nog een reünie en spreek ik ze wel. Ik weet wel dat ik nieuwe vriendinnen heb overgehouden aan deze reis! Vooral Melissa heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

Een ervaring om nooit meer te vergeten

‘s Avonds om iets voor twaalven kwamen we aan. Had ik eerst verwacht dat ik alleen naar huis zou gaan. Nu reed ik met een auto vol meiden richting Voorburg. Samen hebben we nog lang nagekletst over deze ervaring. Ik voel mij bevoorrecht dat ik dit hebben mogen mee maken. Mede dankzij Lize, Renske, Jeanne – Marie en alle anderen was dit een reis om nooit meer te vergeten! Dank jullie wel, dames!

Dit gun ik ook mijn kinderen. Als ze aan kanker denken wil ik niet dat ze aan een zieke moeder denken, maar terug kijken op een mooie tijd. Ik had ze beloofd om ze mee te nemen naar Disney als ik “beter” zou zijn. Op mijn operatie na is die tijd gekomen. Ik ga snel kijken wanneer we kunnen, want zo’n ervaring gun ik mijn man en kinderen ook!

3 gedachten over “Disneyland Parijs was een geweldig uitje!”

  1. Wat een leuk verslag. Dankzij je verhaal ben ik zo weer terug naar deze magische dagen! Wat was het een bijzondere ervaring. En jij hebt ook zeker een plekje in mijn hart gevonden. Ik vind je stoer, dapper, krachtig en ook heel grappig. Ik kijk uit naar het eerstvolgende avontuur wat er mogen beleven!!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie