Een grote brandwond op een gevoelloze huid

Sinds mijn dubbele diep heb ik voor een groot gedeelte geen gevoel meer op mijn buik. Soms erg handig, maar meestal wel vervelend. Mijn kleding voelt namelijk vreemd aan en ik voel dus niet de dingen die op mijn buik gebeuren. Zo ook niet die zondag toen er iets gebeurde waardoor ik nu met een grote brandwond loop.

Het begin van een brandwond

Dat mijn buik gevoelloos was wist ik natuurlijk wel, maar sommige dingen doe je puur automatisch. Zo zit ik altijd met een kopje thee lekker in mijn handen tegen mijn buik aan. Normaal gesproken geeft je huid aan dat het te heet is. Alleen mijn huid is uitgeschakeld, verdoofd en geeft dus geen waarschuwingssignaal. Hete thee tegen je aanhouden voor een langere tijd kan dus een brandwond veroorzaken. Snap je waar ik heen ga.

Een blaar op een blaar

Die grote blaar merkte ik pas op tijdens het douchen. Een met vocht gevuld zakje aan de linkerkant van mijn buik. Het duurde ook even voordat ik door had waar het nou vandaan kwam. Het is namelijk heel gek om zoiets te zien terwijl je geen idee hebt wat er is gebeurd. Al snel had ik daarna door dat ik hem met lauw water moest afkoelen, maar na het douchen zag ik al snel dat hij vijf vijf centimeter was. Wat te doen met zo’n grote blaar?

Verpleegkundige app

Gelukkig heb ik een verpleegkundige app die ik ook in het weekend kan gebruiken. Daar zitten verpleegkundigen en artsen die je van advies kunnen voorzien. Mij werd gezegd dat er geen behandeling nodig was, tenzij hij open ging. En laat dat nou de dag daarna zijn gebeurd. Een grote rode vlek die vastplakte aan mijn kleding. Gelukkig had ik geen pijn, want mijn huid is nog steeds gevoelloos.

Geïrriteerde brandwond

Het is lastig wanneer je niet kan voelen of het erger wordt, dus maakte ik weer elke dag een foto van en beschermde ik de wond met een gaasje. Maar gister voelde ik toch lichte steekjes. Alsof iemand met naaldjes in mij zat te prikken. Het teken dat de oppervlakkige wond toch wat dieper aan het gaan was. Dus maar weer gebeld met een arts en foto’s gestuurd.

Brandwond in de gaten houden

Ik krijg nu niet klevende gaasjes en moet hem elke dag even spoelen. Na ongeveer een week moet hij weer helemaal dicht zijn. Dus dat gaan we de komende dagen maar doen. Spoelen en afdekken. Helaas zit hij op een vervelend plekje waardoor de pleisters elke keer loslaten. Mocht je een goede tip hebben dan hoor ik het graag! Tot die tijd ga ik mijn brandwond zo verzorgen:

  • schoon spoelen
  • droog deppen
  • afdekken
  • repeat

Ik heb in ieder geval mijn lesje geleerd en ga nooit meer zo zitten met hete thee! Ik ben hopelijk niet de enige die zoiets doms heeft gedaan. Daarom mijn vraag. Wat voor doms heb jij wel eens gedaan?

2 gedachten over “Een grote brandwond op een gevoelloze huid”

  1. Nou heb je ff….?
    Ik kan een boek vol schrijven over alle domme dingen die ik gedaan heb 🤣

Reacties zijn gesloten.