Wie inspireert jou om een beter mens te zijn?

Wat een geweldige tekst kwam ik laatst tegen op een theezakje. Daar moest ik wel iets mee doen en omdat ik meer wilde doen dan bloggen over kanker leek dit mij een geweldig item. Een nieuw onderdeel op mijn blog is daarmee geboren, want wie wil er nou niet een beter mens zijn?

Theezakjes van Pickwick

Ik hou van thee, maar niet van alle theesoort. Mijn smaak ik nogal uitgesproken. Ik ben erg duidelijk in wat ik wel en niet wil drinken. Zo ook met mijn thee. Geef mij maar zoethout, verse munt, muntthee of sterrenmunt. Mijn thee moet fris zijn en een lekkere nasmaak hebben. Laatst dronk ik weer zo’n heerlijk theetjes met Sterrenmunt en zag op het labeltje van de thee een tekst staan. Pickwick heeft namelijk op elk labeltjes van de thee een tekst staan. En daarmee is een nieuw onderdeel op mijn blog geboren.

Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

Bespreken van de teksten

Het lijkt mij namelijk ontzettend leuk om samen met jullie zo’n zin te bespreken. De zinnen op de theelabeltjes zetten mij namelijk toe tot nadenken. En daarmee jullie waarschijnlijk ook. Elke week ga ik over zo’n label bloggen en ben erg benieuwd naar jullie mening. Maar hier mijn antwoord op deze mooie vraag.

Wie inspireert jou om een beter mens te zijn?

Wie wil nou niet een beter mens zijn? Hebben wie niet allemaal iets wat we kunnen verbeteren? Ik heb mensen in mijn omgeving die mij zeker inspireren, maar zorgen die ervoor dat ik een beter mens wil zijn? Ik denk dat alle mensen bij elkaar mij tot een beter mens maken. Maar nu ik dit tik zijn er twee mensen op de wereld die mij inspireren, of beter gezegd er toe zetten, om een beter mens te zijn.

Beter mens voelen
Foto door Hassan OUAJBIR via Pexels

Mijn liefste schatten, mijn twee kinderen

En dat zijn eigenlijk mijn twee kinderen. Zij zorgen ervoor dat ik een beter mens wil zijn. Hun voorbeeld voor hoe je een goed mens kan zijn voor de wereld. Ik wil hen inspireren om het beste uit je leven te halen, aardig te zijn voor anderen en vooral met een positieve blik naar het leven kijken. En juist daardoor inspireren ze mij. Voor hen kijk ik om mij heen en laat mij weer inspireren door andere mensen om mij heen.

Paralympische spelen

Erg zijn genoeg mensen om mij heen die mij inspireren. Maar de afgelopen weken hebben de mensen van de paralympische spelen mij ook geïnspireerd. Niet kijken naar je tekortkomingen, maar vooral kijken wat je wel kan. En kijk eens wat ze kunnen. Ze hebben het geweldig gedaan. Hoe fantastisch is dat? Dat is toch een inspiratie voor iedereen?

Maar wat is nou een beter mens?

Maar wanneer ben je nou een beter mens? Wanneer doe je het nou goed genoeg? Ik denk dat daar geen regels voor zijn. Jij bepaalt zelf of je een beter mens wil worden of al bent. Niemand kan en mag tegen jou zeggen dat je dingen moet doen om een beter mens te worden. Maar laat je wel inspireren door mensen om je heen, door mooie blogs, door de tv of door andere dingen. Er is genoeg om je te laten inspireren.

Zomervakantie Italië
Boven op een berg in Italië, Toscane

Wie inspireert jou?

Misschien heb jij wel iemand die jou inspireert om een beter mens te zijn. Laat je het mij weten? Met de blogs van de theezakjes hoop ik dat ik jullie aanzet tot nadenken. En dan vooral nadenken over de mooie dingen in het leven, want daar ga ik voor. Just Joyce gaat over genieten van de dingen om je heen. Hoe klein of hoe groot dat ook mag zijn. En daarom mijn vraag aan jou: Wie inspireert jou om een beter mens te zijn?

En mocht je ook een mooie tekst tegenkomen op een theezakje wil je hem dan doorsturen? Ik hoop elke week zo’n blog te kunnen schrijven!

13 gedachten over “Wie inspireert jou om een beter mens te zijn?”

 1. Boeiende vraag! Ik vind die vragen op theezakjes ook altijd leuk, al heb ik niet altijd Pickwick 😉 Mooi om te lezen dat jouw kinderen je grootste inspiratiebron zijn om een beter mens te zijn. Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving die door een moeilijke periode gaan en desondanks toch altijd opgewekt en positief proberen te zijn. Dat vind ik inspirerend, omdat je dan beseft dat er zoveel in het leven is om gelukkig mee te zijn!

 2. Wat een mooie vraag, ik houd zelf niet van thee maar wel van die vragen. Waar blijven de koffievragen? Ik vind heel veel mensen inspirerend maar vooral mensen die hun leven in het teken van een ander gezet hebben zoals mensen die op het veld staan voor goede doelen, medische staf overal ter wereld, politici die zich inzetten voor gelijkheid en vrede en vechten tegen onrecht, beroemdheden die achter de schermen veel doen voor goede doelen, etc etc. Een beter mens is volgens mij iemand die onbaatzuchtig is en een bijdrage levert, hoe klein ook, voor een ander.

 3. Wat een leuke toevoeging aan je blog, dit onderdeel! Voor mij betekent een beter mens zijn denk ik vooral het beste uit jezelf halen, gelukkig zijn met wie je bent en wat je doet. En ik denk dat ik dat vooral voor Eefje, mijn dochter, doe. Zij zorgt ervoor dat ik soms een stapje terug moet doen en moet nadenken of dit wel echt is wat ik wil, en kan.

  • Dank je wel. Ik wilde iets anders doen. Iets dat ik nog niet bij andere heb gezien en voila volgens mij is dit wel iets.

   En mooi dat je een beter mens wil zijn voor je dochter!

 4. Wat een inspirerende vraag. Vroeger schreef ik ook een blog over de thee vraag. Ik denk ook de kinderen. Maar maakt een ander je mooier, of komt het vanuit jezelf?

  • Wat leuk dat je dat deed! En idd een goede vraag… maar ik denk dat het voornamelijk uit jezelf komt. Anders gaat het ook niet lukken

 5. Wat een leuk idee! Wie mij inspireert Joyce, ik heb op 18 zwaar verkeersongeval gehad en slechts 2 mm verschil of ik was verlamd dus het leven op zich, Marc Herremans, Simone Levie op businessvlak en iedereen die de wereld mooier maakt.

 6. Hmmmm, interessante vraag. Eigenlijk heb ik niet zo snel iemand specifiek die mij inspireert. Alles om mij heen inspireert mij wel

 7. Super leuk dat je dit iedere week gaat doen! Ik kijk er nu al naar uit. Om de vraag te beantwoorden:

  Dat is mijn moeder en ik zelf. Klinkt cliché maar ik heb dit zelf in handen.

 8. Ja! Die thee vragen zijn leuk en interessant om goed over na te denken. Mooi dat het voor jou je dochters zijn, ik wil ook een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Net zoals mijn moeder dat voor mij is.

Reacties zijn gesloten.