Een grote brandwond, veel erger dan verwacht

Had ik jullie de laatste keer nog verteld over mijn grote brandwond waar ik gaasjes op moest doen. Dat was niet het laatste erover. Ik kreeg diezelfde avond een berichtje dat ik er toch even goed naar moest laten kijken. Dus stond ik door mijn blog, en mijn contact, de volgende ochtend in het ziekenhuis. Het bleek erger dan verwacht.

Een grote brandwond

Even een korte samenvatting van afgelopen week. Vorig weekend zat ik heerlijk met een kopje thee. Iets dat veel meer vrouwen doen, heb ik begrepen. Maar mijn buik is gevoelloos en 10 minuten een heet bakkie tegen je buik vindt mijn huid niet leuk. Ik heb de verpleegkundige app van CZ toen een berichtje gestuurd. Zij zeiden alleen, hou het bedekt. Mijn huisarts gaf mij alleen gaasjes. Maar donderdagavond kreeg ik toch van een oplettend iemand, die mijn blog had gelezen, een ander berichtje.

Terug naar het ziekenhuis

Dus zo stond ik die ochtend in het ziekenhuis. Frank van de wondpoli was al gebeld en de foto´s, die ik al had doorgestuurd, waren al naar het brandwondencentrum gestuurd. Zodra ik mijn shirt omhoog deed, schrokken ze. “Dit is echt een grote brandwond! Ik ga toch even vragen wat het brandwonden centrum denkt en jouw plastisch chirurg.” Zo kreeg ik te horen dat het sowieso een tweedegraads brandwond is en misschien zelfs wel derde!

grote brandwond buik

“Verpest je nu al mijn buik?”

Ook de plastisch chirurg kwam langs om mijn grote brandwond te bekijken. “Maak ik een mooie buik voor je, verpest je hem a!”, riep hij lachend. Maar daarna: “Niet iets wat ik niet kan verhelpen.” Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De chirurg gaf wat tips en Frank ging het verder afhandelen. Hier en daar werd een beetje weggeveegd en daarna deed hij er een klodder gel tegen aan met een mooie pleister

Te lang gewacht met deze grote brandwond!

Dus nu heb ik speciale pleisters en een speciale gel die ik elke dag moet wisselen. Ook heb ik een aantal afspraken staan, want de komende dagen gaan laten zien of het bij tweedegraads blijft of dat het toch een derdegraads brandwond is. Er is te lang gewacht met behandelen en er zijn fouten gemaakt. Ik had eigenlijk een afspraak bij de huisarts moeten eisen. Tja, dat weet ik dan weer voor de volgende keer. Tot die tijd ga ik bidden dat het goed komt en dat het geen derdegraads wond blijkt te zijn.

Ik hou jullie op de hoogte! Bidden jullie mee?

3 gedachten over “Een grote brandwond, veel erger dan verwacht”

Plaats een reactie