Roadtrip met kinderen, een blog vol tips

Het einde van de winter. Vaak is iedereen de kou en het gure weer zat na de gezelligheid van de feestdagen. Het ideale moment om alvast eens na te denken over de zomer. Wat dacht je van een roadtrip met kinderen?

Denk eens aan een roadtrip met kinderen!

Je kunt natuurlijk kiezen voor gemak en een all inclusive vakantie boeken. Ook is kamperen in binnen of buitenland een optie die Ɣltijd leuk is. Maar hoe tof is het om in de weken die je hebt eens meer te halen uit de omgeving waar je bent? En dan te bedenken dat je daar helemaal niet zo heel ver voor weg hoeft!

Reizen met kinderen

Ook met kinderen (of misschien wel juist met kinderen) is dit een prima optie. Pas je reisschema aan op de kids. Rij geen hele dagen maar denk aan kortere stukken en kies voor een verblijf van 3-4 nachten per locatie. Zorg voor een toffe activiteit onderweg om de ‘reisdagen’ te breken. Zo kunnen de kinderen, maar jij natuurlijk ook, even lekker de benen strekken en lijkt je reisdag niet zo lang. Altijd een goed idee dus! Hiervoor hoef je uiteraard niet zelf het wiel uit te vinden, vele gingen je al voor! Google eens op reizen met kinderen of de naam van je bestemming + kinderen. Je zult zien dat je allerlei leuke blogs tegen komt. Lees deze rustig door en haal hier voor je zelf inspiratie uit om zo jullie eigen invulling te geven aan jullie reis.

Slapen in de auto

Jongere kinderen slapen vaak ook heerlijk in de auto. Leg een aantal kussen op de achterbank zodat ze extra lekker kunnen slapen. Ook voor de iets oudere kinderen is het heerlijk om een kleedje over zichzelf heen te kunnen trekken. Het is heel fijn als ze lekker in de auto kunnen slapen. Zo kun je soms best ‘s avonds nog een fijne wandeling maken en lijkt voor je kleintje de reis overdag niet zo lang.

Nog meer tips voor een roadtrip met kinderen

  • Zoek samen met je kindje wat klein speelgoed waarmee hij of zij kan spelen in de auto tijdens de rit.
  • laat je kinderwagen thuis! Met een draagdoek of rugdrager ben je zoveel flexibeler!
  • de reis gaat leven wanneer je je kind er echt bij betrekt. Bedenk samen leuke activiteiten die in de omgeving te doen zijn. Is je kindje nog niet zo oud, maak dan zelf een selectie en laat hem of haar een activiteit kiezen die op nummer 1 komt. Voer deze dan sowieso uit.
  • Geef je kind een setje met daarin een notitieboek, leuke nieuwe pen, wat stickers (vakantie gerelateerd als je kunt vinden) en ander leuks om hun verhalen aan te kleden. Zo kan je kind een eigen reisverslag maken. Kan je kind zelf nog niet (zo goed) schrijven? Laat je kind dan vertellen en versieren. Het leukst is het uiteraard wanneer je letterlijk opschrijft wat je kind verteld. Dit is onwijs leuk om later terug te lezen, want kinderen beleven alles op hun eigen manier! Bij thuiskomst kun je hun boek uiteraard aanvullen met leuke foto’s. Hoe trots kunnen ze daarna zelf hun reisverslag showen en over hun vakantie vertellen.
  • koop een landkaart van het gebied waar je doorheen reist. Kijk iedere avond met je kind welke weg jullie hebben afgelegd en kleur deze route met een gekleurde viltstift in. Wanneer je iedere (reis)dag een andere kleur kiest kun je aan het eind heel goed jullie afgelegde route terug zien!
  • Maak contact met locals en neem daar de tijd voor. Kinderen leggen onderling heel makkelijk contact, daar zijn geen woorden voor nodig. Spelen kan altijd.
  • Ga je met een ouder kind een stedentrip maken? Laat je kind dan bijvoorbeeld mee denken over de te nemen metrolijnen of de route om bij een bezienswaardigheid te komen. Gaat dit een keertje mis? Helemaal niet erg, samen komen jullie vast weer op de goede weg. En hoe leerzaam is dat šŸ˜‰

Activiteit met maar Ć©Ć©n kind

Ik vind het heel belangrijk om tijd 1 op 1 met hen door te brengen. Daarom kiezen wij vaak tijdens onze reizen voor een activiteit met Ć©Ć©n van de kinderen. Ook ben ik met de oudste samen op stedentrip gegaan toen zij 10 werd. Dit jaar is mijn middelste aan de beurt, want hij viert dit jaar zijn tiende verjaardag.

Op roadtrip met kinderen

Zelf heb ik met mijn kinderen (ik heb er 3) meerdere reizen gemaakt. Zowel toen zij jong waren als al wat ouder. Zeker toen zij nog heel klein waren en wij voor een land buiten Europa kozen waren de mensen in onze omgeving terughoudend en soms zelfs wat angstig. Toch ben ik heel blij dat we gegaan zijn. Overal ter wereld leven baby’s en kinderen. Bijna overal zijn luiers te vinden en ook is er qua eten overal aanbod. Wanneer jij je flexibel opstelt komt dit echt wel goed! Zo sliepen wij met een net 1 en 4 jarige midden in de Marokkaanse woestijn, zwommen we met dolfijnen met onze 1 jarige en trokken we met een peuter door IndonesiĆ« en ItaliĆ«.
Ook dit jaar beginnen onze plannen weer vorm te krijgen. Dit keer binnen Europa. Waar ga jij komende zomer naar toe?

Plaats een reactie