Budgettips Kerst, voor een financieel sfeervolle Kerst

Sinterklaas is nog maar net terug naar Spanje en de kerstcadeaus worden hier al in huis gehaald. Daaruit volgt gelijk de eerste tip: Begin op tijd ! Dan heb je alle tijd om te vergelijken en om op zoek te gaan naar de koopjes en beste acties! Scroll snel verder voor nog meer leuke budgettips voor Kerst!

1. Begin op tijd

Voordat je begint met inslaan maak je een lijst met dingen die je wil aanschaffen en bedenk hoeveel je hier ongeveer aan uit wil geven. Dat scheelt echt! Je hebt dan alle tijd om de aanbiedingen in de gaten te houden en prijzen te vergelijken. Je hoeft dan niet alles in één keer in huis te halen. Door steeds één of twee kerstartikelen of cadeaus te kopen, spreid je de kosten (en ook de feestdagen-stress). Zo kan je ook alvast inschatten welke cadeaus je met korting kan kopen tijdens Black Friday bijvoorbeeld (denk aan: speelgoed, kleding en elektronica).

2. Marktplaats

Jaaaa, in de blog met budgettips voor Sinterklaas liet ik al weten dat ik helemaal om ben! Eigenlijk check ik sindsdien éérst Marktplaats als ik van plan ben wat nieuws te gaan kopen. Deze kan dus ook niet ontbreken bij de budgettips voor Kerst.

Dit jaar wil ik een kunstkerstboom en zelfs die heb ik al van Markplaats gehaald. Hij staat nóg niet, dus heb ik helaas geen foto. Maar Ik heb wél een foto van de cadeaus die ik voor mijn dochter heb opgehaald voor Kerst. De skeelers kon ik gratis afhalen. Voor de fiets heb ik 30 euro betaald (oké ik heb wel een beetje afgedongen, er werd eerst 40 euro voor gevraagd, gewoon proberen dus!).

3. Scoupy

Deze tip ken je waarschijnlijk ook nog van de budgettips Sinterklaas-blog, ik wil niet in herhaling vallen… maar nu staan er Bolsius Geurstokjes op (van €6,99 voor €3,-). Dat is toch weer een leuk pakje voor je moeder, je tante of je zus.

4. Zegelacties

Deze gaat hand in hand met tip 1. Wanneer je op tijd begint heb je ook tijd om te sparen voor korting of gratis artikelen. Bij zo’n beetje alle supermarkten zijn er wel zegelacties. Ik ga meestal naar de Hoogvliet, daar kan je nu bijvoorbeeld zegels sparen voor hoge korting op leuke familiespellen. Ik spaar ook de zegeltjes die op de achterkant van de kassabonnen staan (het duurde even voordat ik daar achter was trouwens). Daarmee spaar je voor gratis producten. De éne keer is het een pak Taxi of Fruitella, de andere keer een dagcréme van Nivea. Die pak ik mooi in voor Kerst. Hier worden mijn zus en schoonzus vast blij van 🙂

5. Koop eens bij een andere webshop

Als nieuwe klant krijg je vaak een welkomskorting. Ga eens opzoek naar webshops waar je nog niet eerder hebt besteld. Vaak krijg je al minimaal €5,- korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Ik heb er alvast een paar voor je gevonden, maar er zijn er nog veel meer. Gebruik bijvoorbeeld de zoekterm “korting aanmelden nieuwsbrief” in Google en je komt er een heleboel tegen!

WebshopWelkomskorting
Otto.nl€ 5,-
Leenbakker.nl€ 5,-
Kleertjes.com€ 10,-
Nelson.nl€ 10,-
Scapino.nl€ 5,-
Kwantum.nl€ 5,-
Klingel.nl€ 10,-

6. Hou je agenda erbij

Als laatste deze agenda-budgettip, deze is trouwens niet alleen voor Kerst handig, maar kan het hele jaar door worden gebruikt. Nadat je eenmaal bent aangemeld bij een webshop, krijg je regelmatig een kortingsbon toegestuurd die geldig is tot een bepaalde datum. Hoewel ik op het moment dat ik zo’n mail met kortingsvoucher ontvang meestal niets nodig heb, zet ik toch voor de zekerheid de laatste dag van de korting in mijn agenda. Als je in de tussentijd iets nieuws wilt aanschaffen blader je eerst door je agenda… even kijken of er nog ergens een korting loopt die je kan gebruiken. Bovendien heb je dan op de laatste dag van de korting altijd een simpel reminder, waardoor je nooit meer een kortingsbon vergeet die ergens in je mailbox rondzwerft.

Heb jij nog handige budgettips voor Kerst? Laat het vooral weten in een reactie!

P.S. Voor wie de kassabon zegels spaart bij Hoogvliet hebben we nog een leuke secret-tip… wil je ‘m weten? Stuur ons een DM op Instagram en we delen ‘m graag met je!

Plaats een reactie