Bij De Steengroeve kan je heerlijke pannenkoeken eten

In de kerstvakantie waren we een dag naar een binnenspeeltuin en na afloop wilden we ergens wat eten. We kwamen uit bij De Steengroeve. Een restaurant waar je heerlijke pannenkoeken kan eten. Sfeervol, vriendelijk personeel en lekker eten. Dit moest ik wel met jullie delen.

De steengroeve in Chaam

Na een dag spelen bij Kids Wonderland wilden wij in de buurt wat eten. Uiteindelijk kwamen we uit bij De Steengroeve. Een sfeervol restaurant aan de rand van het Chaamse bos. Door de kerstvakantie was het restaurant nog compleet in kerstsfeer. Mijn kinderen riepen vanaf de achterbank gelijk of ze buiten mochten zitten. Zo mooi was het versierd! Maar om nou midden in de winter buiten te eten. Gelukkig hadden ze binnen het ook versierd, dus liepen mijn kinderen vrolijk naar binnen.

Met kerst is alles sfeervoller

Nu hoor ik je al denken dat met kerst alles er altijd mooier uitziet, maar ik denk dat dit restaurant ook zonder de versiering er lekker knus en gezellig uit ziet. Het lijkt op een houten blokhut met dito tafels en stoelen. Het personeel is erg vriendelijk en de kinderen worden zeker niet vergeten. Zo is er een kast met speelgoed en kunnen ze op de achterkant van de placemat lekker hun gang gaan met kleurpotloden. Je hebt geen kind aan ze.

Pannenkoek met vis

Heerlijke pannenkoeken

Qua eten is er genoeg keus. De kinderen houden van versieren, dus hun keuze was snel gemaakt. Ik koos voor een pannenkoek met vis en mijn man met kersen en slagroom. Soms heb je wel eens van die restaurants waarbij niet alles door bakken is of juist zwarte randjes. Maar deze smaakten echt goed. Prima dikte en rijkelijk belegd. Eigenlijk zaten we alle vier behoorlijk vol, maar de toetjeskaart riep naar mij: “Eet mij. Eet mij!” Dus bestelde ik de wafel met kersen erop. Heerlijk! Echt een aanrader.

Cadeautje grijpen

De kinderen kregen een raketje en een muntje. Met dat muntje konden ze uit de grijpautomaat een cadeautje halen. Joshua was gelijk tevreden, maar Isabel wilde liever iets anders. Dus liep ze stoer naar het personeel en regelde ze zelf een ander speeltje. Het personeel is trouwens erg vriendelijk en behulpzaam. Kinderen die op onderzoek uitgaan? Geen probleem! Potloden slijpen, geen probleem. Zo kan je als ouder ook gewoon ontspannen zitten.

Belgische wafel met kersen

De Steengroeve is meer dan een restaurant

Na het eten kwamen we erachter dat je nog veel meer kan doen dan alleen eten. Bij de Steengroeve kan je namelijk ook terecht voor een compleet dagje uit. Of het nu alleen is met je gezin of een heel gezelschap. Zo kan je er bosgolf spelen, midgetgolfen, klimmen in het binnenbos, springen op de trampolines, met Truusje Trap door het bos, Corn Hole spelen en het kabouterpad volgen. Dus mochten we ooit uitgenodigd worden om terug te komen dan ga ik hier zeker een blog aan wijden. Met mijn blog wil ik vooral dingen in de picture zetten waarvan ik heb genoten en waarvan ik denk dat jullie er ook van kunnen genieten. Dus hou hem in de gaten!

Wil je meer weten over de Steengroeve? Ga dan naar hun website.

Plaats een reactie