Wel of geen nieuwe borsten met een diep flap?

Afgelopen vrijdag kreeg ik een CT-scan om te kijken of de aderen in mijn buik geschikt zijn voor een diep flap. Gister kreeg ik het nieuws.

Wat is een diep flap?

Door mijn dubbele borstamputatie moest ik gaan nadenken over een manier om weer nieuwe borsten te krijgen. Ik heb mij verdiept in de verschillende methodes en kwam uit bij de diep flap. Met de diep flap gebruiken ze de huid en het vet uit je buik om nieuwe borsten te maken. Heel fijn, want zo hoef ik geen siliconen te gebruiken en ben ik gelijk van mijn buikvet af! Maar het is een risicovolle operatie die minstens 10 uur duurt, Na de operatie kom je op de IC te liggen. Minstens vijf dagen blijf je in het ziekenhuis. Daarna duurt het herstel minstens 6 weken. Dus je begrijpt de impact hiervan.

Hieronder een filmpje wat het nou precies is. Zo krijg je een beetje een idee

https://www.youtube.com/watch?v=EtlxIL-3Fjk

Kom ik op de wachtlijst?

Gister kreeg ik te horen dat mijn aderen geschikt zijn voor een dubbele diep flap, maar hij twijfelt of hij mij op de lijst moet zetten. Ik heb namelijk de diagnose borstkanker met uitzaaiingen gekregen. Mijn plastic chirurg is bang dat het terug komt en wil zeker weten dat we er goed aan doen om deze zware operatie te doen.. Het herstellen van zo’n operatie duurt lang. Wil je dat als er een kans bestaat dat het binnen twee jaar terug komt? Baf, die had ik niet zien aankomen.

Is het risico groot dat mijn kanker terug komt?

Op dat moment begin ik te twijfelen. Had de oncoloog niet gezegd dat ik net zoveel kans maak als de rest op terugkomst? Zag het er niet ontzettend goed uit voor mij? Heel even voel ik de tranen opborrelen, maar ik herpak mij snel. Daadkrachtig vertel ik de plastic chirurg dat ze voor genezing zijn gegaan. Dat alles nu weg is en dat de oncoloog mij niet voor de komende 30 jaar een CT-scan wil geven. Dat zegt toch genoeg? Hij denkt dat ik nog 30 jaar kan leven. En tja bij kanker weet je het trouwens nooit. Die sneaky bastaard.

Mag ik de diep flap krijgen?

Ik zie de plastic chirurg even nadenken. Dit antwoord had hij niet verwacht. Toch wil hij het bespreken met mijn oncoloog, maar hij vraagt wel of ik alvast op de lijst wil. Natuurlijk wil ik dat. Ze doen zo’n operatie nog maar 1 keer per maand en door de vele patiënten op de IC bestaat er een kans dat deze operatie wordt stopgezet! Er staan nu 10 mensen op de lijst, dus de wachttijd is 10 maanden. Natuurlijk wil ik op die lijst! Beter erop staan en eraf halen dan nog langer wachten en dan pas als nummer 15 erop komen. Ik wil mooie, nieuwe borsten en het liefst zo snel mogelijk! Dus hou je nog even aan al die corona regels!

Definitieve uitslag voor de die flap

We spreken af dat ik terug kom zodra hij mijn oncoloog heeft gesproken. Hij wil iedereen (ook de tweede plastic chirurg die mee gaat opereren) aan dezelfde kant krijgen. Dus iedereen die met mij te maken heeft wordt gehoord. Als iedereen het ermee eens is, mag het doorgaan. Mocht iemand een lijntje hebben in het Antoniushove in Leidschendam dan hoor ik dat graag 😉 Of een bak met geld. Dat is ook goed! Dinsdag 18 mei hoop ik echt te horen of het doorgaat. Tot die tijd ga ik duimen. Duim je mee?

18 gedachten over “Wel of geen nieuwe borsten met een diep flap?”

 1. Lieve Joyce,
  Wat zou het mooi zijn als je die operatie krijgt. Even wachten of iedereen op een lijn zit. Ik hoop het! Heel veel sterkte met wachten.

  Beantwoorden
 2. Lieve Joyce,
  Wat een verhaal weer.
  Best een heftige operatie die je moet ondergaan, maar wel voor iets positiefs.
  Ik hoop zo voor jou dat het door mag gaan.
  Allemaal duimen voor jou 😘🤞

  Beantwoorden
 3. Ik snap dat je op de lijst wil staan, hoop dat het lukt. Ik wil er dus niet op staan. Ik sta op de lijst voor reconstructie via loposuctie. Voor mij is dit mijn beste keus.
  Ik duim voor je. Veel succes en sterkte 🍀🐞

  Beantwoorden
 4. Ik duim zeker voor je mee. Wel een heftige operatie, wens je dan ook heel veel sterkte maar eerst even een plekje bemachtigen 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie