Geïrriteerde plekjes, mijn oplosbare hechtingen zorgen voor ontstekingen

Was eerst mijn buikwond mijn grootste zorg. Nu komen er her en der wat plekjes bij. Geïrriteerde plekjes die zelfs gaan ontsteken. Waarom lossen de oplosbare hechtingen niet op? En waarom mocht ik niet gelijk langs komen?

Steeds meer geïrriteerde plekjes

Nu hoor ik je gelijk denken “Joyce, je doet gewoon teveel.” Maar nee, dat is het echt niet. Ik doe rustig aan, kies mijn activiteiten zorgvuldig en zorg voor een goede balans tussen bewegen en rusten. Maar toch ontstaan er steeds meer plekjes. Afgelopen week was het plekje bij mijn rechterborst gaan ontsteken. Ik natuurlijk gelijk een foto opgestuurd, maar ik hoefde niet langs te komen. Spoelen en afplakken. Dat was ook hetgeen ik deed bij mijn buik, maar dat werd erger! Gelukkig had ik maandag al een afspraak, want er kwamen steeds meer plekjes bij.

Veel wondvocht

Het bleef ook niet bij een rode geïrriteerde plekjes. Sommige van die plekjes gingen ook lekken. Zowel mijn buikband als mijn BH waren elke dag vies. Gelukkig heb ik van beide er twee, dus kon ik ze afwisselen. Daarnaast gebruikte ik pleisters, maar daar ging mijn huid weer van irriteren. Op een gegeven moment was mijn torso één grote pleister. Nee, gekkigheid, maar veel waren het er wel. En daarnaast gingen gedeeltes van mijn litteken ook weer open. Dat is toch niet wat je wil?

Afspraak bij de verpleegkundige

Gelukkig had ik na het weekend al een afspraak staan om mijn buikwond te checken. Dezelfde verpleegkundige als de eerste keer riep mij naar binnen. “Dat is lang geleden. Goed u te zien! U ziet er goed uit.” Ik kleedde mij uit en zij checkte mijn buikwond en de plekjes. “Stukjes hechting willen weer neer buiten en dat zorgt voor irritatie. Goed dat u er bent. Ik ga proberen ze eruit te halen.” En zo gebeurde het dat ze al peuterend aan de plekjes zat. Helaas kreeg ze niet alles eruit.

Lift Bronovo
In de lift van het Bronovo

Mooi geheeld, maar kwetsbaar

Dat eruit trekken is best pijnlijk. Zeker als blijkt dat ze nog vast zitten. Het advies is om ze goed in de gaten te houden. Elke dag Betadine en een pleister erop. Mocht ik mij zorgen maken dan moet ik langs komen. Gewoon een afspraak maken en niet vragen of ik langs mag komen. Mijn buikwond vond ze mooi geheeld, maar nog erg kwetsbaar. Daarom moet ik die voorlopig nog beschermen door er een pleister op te plakken.

Genoeg materiaal voor die geïrriteerde plekjes

En nu heeft ze genoeg materiaal besteld zodat ik ze zelf kan verzorgen. Ja, je leest het goed… Besteld. Wanneer ik deze materialen namelijk op zou halen bij de apotheek kost mij dit geld. Maar wanneer ze het laten bezorgen door een bedrijf kost het mij niks. Tja, ik vind het geldverspilling, maar ben blij met de materialen. Snap niet dat de zorgverzekeraars het zo willen. Maar goed, ik krijg weer mijn spulletjes en ga weer aan de slag met mijn ochtendroutine.

En voor al mijn lotjes die dit ook mee maken. Wees gerust en maak gewoon een afspraak. Blijkbaar zijn oplosbare hechtingen niet altijd zo goed oplosbaar en wil je lichaam het eruit hebben. Dit gebeurd vaak tussen de 5 en 6 weken na je operatie. Ik hou mijn lijf weer in de gaten en check elk plekje. Over twee weken heb ik een afspraak met de plastic chirurg om te kijken waarom mijn rechterborst zo opgezwollen blijft. Ik hou jullie op de hoogte!

2 gedachten over “Geïrriteerde plekjes, mijn oplosbare hechtingen zorgen voor ontstekingen”

  1. Fijn dat je weer een check up hebt gehad! En ook fijn dat het er niet aap ligt dat je teveel doet, dus je zoekt de goede balans 👍🏼. Verder heb je dit niet in de hand.
    Ja stom he die verbandmiddelen, hier ook: wordt thuisbezorgd. Zelf bij de apotheek eerder wel een paal absorberende verbanden gekocht: ongelooflijk prijzig!
    Stom dat je het niet kunt halen bij de apotheek, zou zoveel schelen maar ligt aan de zorgverzekeraars en de contracten..

  2. Hoi Joyce, wat vervelend van dat draad dat niet oplost. Doet me denken aan mijn oom. Hij trok jaren later meters uit een operatiewond van jaren terug. Soms doet je lijf gewoon wat het wil. Ik hoop dat het meeste draad is verwijderd. En nu krijg je genoeg weer om af te plakken. Ik hoop dat het weer allemaal netjes geneest. Nog even rustig aan en heel veel sterkte!

Reacties zijn gesloten.