Diep lap. En toen moest ik nog anderhalf jaar wachten

Na mijn geweldige uitslag van mijn CT-scan dacht ik dat ik zo snel geopereerd kon worden. Helaas had de plastic chirurg een mededeling over mijn diep lap die ik niet had verwacht.

Het allereerste gesprek

De allereerste keer dat ik mijn plastic chirurg zag, legde hij uit wat er allemaal mogelijk was. Maar zei toen wel dat niet alles mogelijk is vanwege mijn dubbele borstamputatie. Van tevoren had ik alle mogelijkheden al bekeken en wist toen al dat ik een dubbele diep wilde. Mijn plastic chirurg was het helemaal met mij eens. Van mijn buikvet kon hij wel twee mooie borsten maken. Wel vertelde hij mij dat ik een half jaar na mijn bestralingen moest wachten vanwege de schade die het zou kunnen veroorzaken aan mijn huid.

De belofte van mijn diep lap in een half jaar

Dik een half jaar sprak ik hem weer. Ik had verwacht dat hij zou zeggen we gaan je in juni op de lijst zetten, maar dit werd het toch niet. Vanwege mijn uitzaaiingen wilde hij toch een ct-scan. Hij wilde zeker weten dat de plekken in mijn rug weg zouden zijn. Als de scan goed was zou ik in oktober ingepland mogen worden. De wachtlijst was 10 maanden, dus hij verwachtte dat ik in februari 2022 wel geopereerd kon worden. Hij zou mij alvast op de lijst zetten met daarbij de kanttekening dat ik vanaf oktober ingepland kon worden

lucrin injecties

Eindelijk goed nieuws, toch?

En zo gezegd, zo gedaan. Maandag 6 september kreeg ik de ct scan en maandag 13 september de uitslag. Mijn lijf blijkt het super goed te doen, dus mijn oncoloog zag geen problemen om mij niet te opereren. Mijn lichaam deed het zo goed dat het zelfs uit die kunstmatige overgang wilde komen. Dus een extra spuit erbij gekregen. Elke 3 maanden een lekkere spuit lucrin in mijn bovenbeen. Na dit gesprek liep ik op wolkjes. Eindelijk echte borsten in de zomervakantie, toch?

Het diep lap protocol schrijft iets anders voor

Maar helaas dat liep toch even iets anders. Tijdens de belafspraak vertelde de chirurg dat het protocol zegt dat je normaal anderhalf jaar wacht na bestralingen. “Uhh, wat?” Dus toen ik hem vertelde wat hij mij had gezegd, hoorde ik een kleine aarzeling. Voor de operatie zou het beter zijn als ik nog langer zou wachten. Dat zou betekenen dat ik pas volgend jaar in de zomer aan de beurt ben. Hoe dan? Hij hoorde mijn irritatie en vertelde dat hij nog even ging overleggen met zijn collega. Dinsdag word ik teruggebeld. Ik ben erg benieuwd wat hij mij gaat vertellen.

Wachten of er toch werk van maken?

En nu twijfel ik dus. Zal ik anders toch gewoon wachten tot volgend jaar augustus? Of ga ik mijn PC houden aan zijn uitspraken? De wachttijd is 10 maanden, dus dan zit ik al een jaar na mijn bestralingen, maar ga ik wachten tot augustus? Dat zijn vier maanden extra. Zou dat heel erg zijn? Ik zit in dubio en ga er eens goed over na denken. Ga ik er werk van maken of ga ik het zo laten en gewoon wachten. Ik ben dan ook echt benieuwd wat jullie zouden doen.

En weer door

Maar voor nu ga ik genieten van de komende dagen. Mijn kleine Isabel wordt namelijk vier en dat vieren we dit weekend! Ze kijkt er al helemaal naar uit en is al sinds 6 uur wakker. Aankomende donderdag is ze echt jarig. Daarnaast verkoopt ze loten voor Trinity. Hieronder haar QR code. Koop jij een lot van haar?

clubactie lot Isabel

De komende weken nog meer feest, want mijn dansgroep Trinity. Yes, dezelfde waar Isabel dus danst en ik haar “juf” ben, bestaat 10 jaar! En dat gaan we vieren. Volgend weekend gaan we met alle leden iets leuks doen in The mall. Daar heb ik dus ontzettend veel zin in. Net als Isabel haar echte verjaardag op 30 september. Wat de PC ook gaat zeggen, mijn week wordt er niet minder leuk door!

Trinity winterguard
Trinity winterguard

4 gedachten over “Diep lap. En toen moest ik nog anderhalf jaar wachten”

  1. Wat naar dat je zo lang moet wachten. Bij mij zeggen ze dat er een jaar tussen de laatste bestraling en de dubbele DIEP moet zitten. Dus ik hoop dat ik eind dit jaar aan de beurt ben, want net als jou kan ik echt niet wachten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie