Uiteindelijk een beslissing over mijn dieplap

Wat als je denkt dat je voor de kerst nog eigen borsten hebt? Je ervan uit bent gegaan dat je binnenkort geopereerd wordt? En wat als dat alles niet doorgaat of toch wel? Ik vertel je graag wat de beslissing is over mijn dieplap

Hebben de lucrin injecties geholpen?

Na de prik voelde ik de stijfheid weer opkomen. Het uit bed stappen werd weer een stuk pijnlijker en mijn gewrichten gingen weer pijn doen na lang gezeten te hebben. Dan moet die injectie toch wel hebben geholpen? En ook mijn bloedwaardes zijn weer erg gedaald. Twee waardes zijn anders dan ooit tevoren. Ik ben erg benieuwd wat mijn oncoloog daarover te zeggen heeft.

Injectie Artem Podrez beslissing over dieplap
Photo from pexels.com by Artem Podrez

Eindelijk goed geprikt

Voor de verandering ging ik eens niet in het ziekenhuis prikken, maar hier bij de dokterspraktijk in onze buurt. Toen ik de plek liet zien van de vorige keer riep ze gelijk dat ze een kleinere naald ging pakken. Zo fijn als mensen luisteren en gelijk actie ondernemen. Het prikken lijkt wel steeds pijner te gaan doen. Kan dat? Maar het resultaat mag er zijn. Totaal geen blauwe plek. Thanks, bloedprik mevrouw!

Het gesprek over mijn dubbele dieplap

Maar terug naar een paar dagen eerder. Uiteindelijk belde mijn plastic chirurg mij terug. Hij had mij twee weken gegeven om na te denken en in die tijd had ik al een beslissing voor mezelf gemaakt. Ik merkte dat hij erg voorzichtig was, maar toen ik aangaf dat ik wel wilde wachten voelde ik de opluchting door de telefoon heen. “Wat ben ik blij dat u dit zegt. Ik denk dat we een veel betere kans hebben op een mooi resultaat!” En dat denk ik dus ook. Af en toe voel ik de plekken nog branden waar ik ben bestraald.

De beslissing over mijn dieplap

En daarnaast kan ik nog wel even door met de borsten die ik nu heb. Ze zitten prima, zijn makkelijk schoon te maken en ze wegen niks. En nog een voordeel…. ‘s nachts doe ik ze gewoon af! Zo lekker. Maar terug naar de beslissing over mijn dieplap. Ik zou dus vanaf juni geopereerd mogen worden, maar ik wil niet in de zomer geopereerd worden. Dus nu sta ik in augustus op de lijst. Het kan zijn dat dit uiteindelijk nog september gaat worden, maar dat vind ik geen probleem. Ik kan nog wel een zomer doen met mijn protheses.

beslissing over dieplap komt goed
photo from pexels.com by Anna Tarazevich

Wat vind jij over mijn beslissing over mijn dieplap?

Dus volgend jaar augustus/september gaat het gebeuren. Dat betekent dat ik niet ga starten met mijn eigen groep na de zomervakantie, maar pas ergens in december terug kom in school. Een dieplap is een heftige operatie en vraagt om drie maanden lang herstellen en daarna langzaam opbouwen. Nu ik weet dat het pas over een jaar is, kan ik alvast dingen regelen voor mijn kinderen, mijn werk en Trinity. Gelukkig heb ik genoeg lieve mensen om mij heen die willen helpen. Wat vind jij van mijn beslissing over mijn dieplap?

16 gedachten over “Uiteindelijk een beslissing over mijn dieplap”

 1. Ik moest even googlen wat eendieplap is. Maar ik vind het een moedige beslissing. Volg altijd je intuïtie denk ik maar want die is vaak goed.

  Beantwoorden
 2. De enige goede beslissing is volgens mij de beslissing die jij zelf maakt. Jij voelt het beste hoe je erin staat en wat je wil. Wel fijn dat de keuze nu echt gevallen is waardoor je de mogelijkheid hebt om alles te regelen omdat je weet wat en wanneer het komt.

  Beantwoorden
 3. Ik weet niet precies wat een dieplap is, maar uiteindelijk is het jouw lichaam en dus jouw keuze. Doe wat goed voor jou voelt. Sterkte en een mooi persoonlijk stuk heb je geschreven.

  Beantwoorden
 4. Wat heb je al heel wat moeten doorstaan! Vind je een heel sterke vrouw en heb bewondering voor hoe jij door dit alles heen gaat. Lieve groetjes van ons 🥰😘🤗

  Beantwoorden
 5. Als je er zelf vrede mee hebt is het een goede beslissing!
  Trots op jou! En ik blijf voor je bidden om kracht en gezondheid voor elke nieuwe dag! “ Dag aan dag , draagt Hij ons”! Dat je dat mag ervaren💕🙏🏻

  Beantwoorden
 6. Ik moest het ook googelen. Maar als de artsen er allemaal achter staan, dan kun je met een gerust hart de ingreep ingaan. Verder sluit ik me helemaal aan bij de rest: volg je gevoel!

  Beantwoorden
 7. Ik heb mij even ingelezen wat een dieplas is en ik denk dat jij hiermee de juiste keuze hebt gemaakt. Ook rond het tijdbestek. Laat het nu lekker allemaal rustig op je afkomen, de volgende zomer nog even genieten en daarna onder het mes! Ik vind het enorm moedig van je!

  Beantwoorden
 8. Het kan nooit fout zijn om jezelf tijd te geven om je echt volledig voor te bereiden op je operatie.
  Een operatie is niet enkel fysiek zwaar maar mentaal ook.
  Anderzijds zal je er een jaar langer mee rondlopen in je hoofd en af en toe misschien wel even stressen.
  Bekijk die stressmomenten goed, misschien zit je nog met bepaalde vragen of onzekerheden, wat in een dergelijke situatie heel normaal zou zijn. Maar je hebt nu wel voldoende tijd om alles misschien nog beter te verwerken, je voor te bereiden,…
  Ik wens je ontzettend veel sterkte in deze periode.
  Liefs

  Beantwoorden
 9. Ik heb ook borstkanker gehad en mijn linkerborst is geamputeerd. Ik stond oo de wachtlijst voor een diep operatie. Toen ik in april 2022 geopereerd kon worden heb ik de operatie geannuleerd. Ik durfde niet en ik heb gehoord dat er een nieuwe methode is namelijk brava met lipofilling. Dit is veel minder grote operatie. De verzekering moet het nog goed keuren. Dr Roger Khouri uit Miami heeft heel veel patienten geholpen met zeer goede resultaten.. je moet wel een aantal keren geopereerd worden.
  Wanneer word je geopereerd ?
  Ik wens je heel veel strekte toe, met vriendelijke groet,
  Inge Janssns

  Beantwoorden

Plaats een reactie