Het leven is zoveel mooier door positief te zijn!

Positief zijn tijdens je behandelingen tegen kanker. Kan dat? Yes! Je moet er alleen op een andere manier naar kijken en nu nog steeds benader ik dingen graag positief.

Ombuigen van gedachtes

Na mijn diagnose heb ik mezelf twee weken gegeven van angst, verdriet en boosheid. Het mocht er zijn en was volkomen terecht. Nadat ik het behandelplan had gehoord, heb ik die knop weer omgezet. Kanker is een ongrijpbare ziekte, maar we gingen voor genezing. Ik ging tijdens de chemo´s uit van het ergste (misselijk zijn, spugen, beroerd voelen) zodat het alleen maar kon mee vallen. Niet kunnen werken door de chemo? Wel bij mijn kinderen overdag kunnen zijn. Positief zijn hielp mij erdoorheen.

Elke “overwinning” vieren

Elke positieve uitslag vierde ik. Een tumor die kleiner werd, alles nog kunnen doen tijdens de chemo’s, een gelukte operatie en niet verbranden tijdens de bestralingen. Die kleine feestje hielpen mij erdoorheen. En de tegenslagen? Die liet ik toe. Even huilen nadat bekend werd dat ik een genmutatie had. Slikken toen ik hoorde dat mijn klier nog kankercellen bevatte en even boos zijn toen ik toch verbrand bleek te zijn. Die gedachtes en dingen mochten er ook zijn. Zou toch gek zijn als ik ze niet had? Wat voor robot was ik dan? Maar door positief te zijn zorgde ik ervoor dat ik “fluitend” door kon gaan.

Al 24 uur aan het werk

Ik vind mijn kinderen geweldig en was graag met ze bezig, maar ik wilde ook graag iets voor mezelf. Sinds donderdag 23 april 2020 werkte ik niet meer en ik mistte dat wel. Daarom besloot ik om in januari, na alle behandelingen, weer te starten. Dit ging zo goed dat ik nu inmiddels aan 24 uur zit. Waarschijnlijk word ik 1 juli volledig beter gemeld! Wie had dat ooit verwacht? De behandelingen zouden een jaar duren. Ik heb er een kleine driekwart jaar van gemaakt. Daarnaast ben ik binnen 6 maanden volledig teruggekeerd op mijn werk. Als dat geen feestje waard is!

Positief zijn helpt. Echt waar!

Om te kijken naar hetgeen je wel hebt in plaats van niet hebt, helpt ontzettend. Ik werk dus bijna weer mijn volledige uren. Daarnaast heb ik nog steeds energie voor mijn kinderen en man. En geef ik Trinity weer les! Wat heb ik die kinderen gemist. Dansen en shows in elkaar zetten. Ik word er zo gelukkig van. Helemaal toen we vorige week zaterdag derde werden tijdens de online wedstrijden van CGNunited!

Ik ben blij met mijn leven. Kanker zal altijd een rol blijven spelen. Maar het is aan mij hoe ik ermee om ga. Het gaat goed, heel goed. En met jou?

Hoe gaan jullie om met positiviteit? Kunnen jullie ook vaker positief zijn dan negatief?

7 gedachten over “Het leven is zoveel mooier door positief te zijn!”

  1. Wat knap dat je zo positief kunt blijven. Ik heb zelf HMS, Fibromyalgie, add en autisme en positief blijven is soms erg moeilijk. Maar toch probeer ik elke dag weer positief te beginnen ondanks de pijn die ik voel. Afgelopen week was dit soms lastig want ik slaap al heel de week slecht door subluxaties in mijn schouder waar ik dan weer hoofdpijn van krijg. Maar toch keek ik dan naar de mooie dingen. Ik kon nog een boek lezen, ik kon nog borduren. Ik had nog een lieve vriend en 2 katten om mee te kroelen. Deze keer lukte het maar er zijn ook dagen waarop het echt niet wil lukken. Ik vind jou dapper en een inspiratiebron

    Beantwoorden
  2. Knap dat je er zo positief in kan blijven staan! Ik kan me wel heel goed voorstellen dat men dat heel erg moeilijk vindt. Ik loop zelf al bijna 9 maanden met onverklaarbare klachten die wel een flink deel van mijn leven beinvloeden. Ik wordt er soms flink wanhopig van, en dan is de positiviteit vaak ook even ver te zoeken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie