Hoe onze Droomdag werkelijkheid werd

Kanker raakt niet alleen de persoon zelf, maar ook de mensen eromheen. Jonge kinderen zijn flexibel, maar dat betekent niet dat het makkelijk voor ze is. Gelukkig bestaat er een stichting die speciaal voor hen (en het gezin) een dag verzorgd die ze nooit meer gaan vergeten!

Droomdag voor kinderen met een ernstig zieke ouder

Kinderen waarvan een ouder kanker zien hoe die ouder steeds zieker wordt, het haar verliest en (zoals in mijn geval) de borsten. Dit is niet niks voor kinderen. Hoe flexibel ze ook zijn. Daarnaast krijgt hun ouder allerlei kaartjes en cadeautjes en zij vaak niks. Gelukkig is er een stichting die deze kinderen in het zonnetje willen zetten. Even niet denken aan de ziekte, maar even genieten van elkaar en herinneringen maken voor het leven.

“Iemand heeft u aangemeld”

In september werd ik gebeld met de mededeling dat we waren aangemeld voor een Droomdag. Mariska van Lochem had ons als gezin opgegeven en het was tijd om de dag werkelijkheid te maken. Vrijdag 25 september mochten we komen, maar omdat ik nog vol op chemo’s kreeg toegediend heb ik die afgewezen en zo konden we in november gaan. Helaas ging deze door corona niet door. Op de dag zelf kregen we een geweldige doos met een wolken kussens voor de kinderen en een kleurplaat. Super lief! In december werd ik gebeld dat onze Droomdag toch door kon gaan. Coronaproof op zaterdag 23 januari. Onze kinderen waren door het dolle, want eindelijk gingen ze leuke dingen beleven.

Een limousine voor de deur

Op zaterdag 23 januari stond Marielle, de vrijwilligster van droomdag, voor de deur met een heerlijke taart! Dat begon al goed. Om iets voor 10en werd er weer aangebeld en wat zagen we buiten staan? Een limousine speciaal voor ons! Ik heb nog nooit de kinderen zo snel hun jas en schoenen aan zien trekken. En niet alleen de auto stond er. Marcel, de fotograaf, stond ons al op te wachten om elk moment vast te leggen. Van de chauffeur kregen we bubbels aangeboden. Althans, kinderchampagne. De kinderen keken hun ogen uit. Een lange auto met een heerlijke bank, glazen met champagne, een tv en een radio die je zelf kan bedienen. Wie droomt daar nou niet van?

Say cheese

De limousine bracht ons naar Clingendeal waar we samen met Marcel op zoek gingen naar leuke plekjes om mooie foto’s te maken. Op een brug, in een tuin, bij een boom, op de trap, in de speeltuin, bij groen en natuurlijk de bunkers. We hebben elk plekje gehad. De kinderen deden het geweldig. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de foto’s.

Na de fotosessie reden we nog even een rondje door Scheveningen om vervolgens weer naar huis te rijden. Dit alles natuurlijk vastgelegd door onze fotograaf. Gelukkig wist Marcel genoeg foefjes om Isabel zonder tong en gek gezicht op de foto te krijgen. Bedankt!

“Wat is onze volgende verrassing?”

Eenmaal thuis konden we onze schoenen en kleding schoon maken, want het bos was behoorlijk vies. Toen de bel ging rende Joshua er snel heen. “Wat is de volgende verrassing, mama?”. Een heerlijke lunch stond voor onze deur. Broodjes, krentenbollen, donuts en fruit keken ons aan. Heerlijk en wat een verwennerij. Niet veel later kwam Mariëlle met cadeautjes voor de kinderen. Een Elsa jurk, pruik en handschoenen voor Isabel en legerspullen voor Joshua. Waarschijnlijk heeft Mariëlle een afspraak gemaakt bij de dokter, want ik denk dat haar trommelvliezen zijn gescheurd door de hoge gil van Isabel. Zo blij was ze met de cadeautjes!

Dansen met een robot en een rondje in de achtbaan

Onze volgende verrassing was een VR-bril met ontzettend veel mogelijkheden. Gelukkig hebben we genoeg ruimte hier boven, dus konden we lekker binnen blijven. Er waren verschillende spelletjes die we konden spelen, maar je kon ook filmpjes kijken. Zo zijn Isabel en Joshua allebei in de achtbaan geweest. Hoe gaaf is dat? Thuis in een achtbaan. Daniël en Joshua vonden het zo gaaf dat ze gelijk gingen kijken hoe duur hij was. Gelukkig ben ik bijna jarig, dus ik weet wel een leuk cadeautjes voor hen…. uhh ik bedoel mij. Haha

De dag is nog niet voorbij

Bij elke bel werden de kinderen gek. Nog meer verrassingen? Hoe geweldig kan deze dag nog worden? Beneden stond een doos met een cadeautje voor iedereen. Ook dit cadeautje werd weer juichend ontvangen, maar hoe kan dat ook anders als je een pijl en boog krijgt of een zeemeermin Barbie? Dat is toch ook helemaal geweldig? Daarnaast kregen ze allebei een tasje met knutselspullen. Joshua en Isabel gingen boven gelijk aan de slag.

Einde van de dag

Na een tijdje spelen en knutselen werd er weer aangebeld. “Wauw, mama! Er komt nog meer!”. En daar stond Mariëlle met een tas. In de tas zat een cadeaubon voor een leuke film en een diploma voor beide kinderen. Daarnaast mochten we iets lekker bestellen. Wat een heerlijk einde van een geweldige dag! Moe, maar voldaan gingen de kinderen slapen. Allebei op hun droomdag kussen. Dit is een dag die ze nooit meer gaan vergeten. We willen dan ook iedereen heel erg bedanken! Geweldig dat jullie dit voor ons hebben gedaan!

Wil je stichting droomdag helpen? Op hun site zie je de mogelijkheden. Ken jij een gezin waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is of een oncologische ziekte heeft? En is het jongste kind onder de 16? Geef dit gezin dan op. Ieder gezin verdient zo’n dag!

4 gedachten over “Hoe onze Droomdag werkelijkheid werd”

Plaats een reactie