Een ode aan mijn man, waarmee ik bijna 10 jaar ben getrouwd.

Aankomende donderdag zijn we 10 jaar getrouwd en afgelopen jaar heeft mijn man laten zien dat hij mijn rots in de branding is. Vandaag een ode aan de man van wie ik ontzettend hou.

Mijn man, mijn echtgenoot

Bijna 10 jaar geleden beloofden we er altijd te zijn voor elkaar. In goede en in slechte tijden. De goede tijd hebben we gekend, maar afgelopen jaar was één van de slechtste tijden. Terwijl ik mijn tranen liet vloeien tijdens de diagnose, bleef jij sterk. Jij luisterde naar de verpleegkundige en stelde de vragen die ik op dat moment niet kon stellen. Op de momenten dat ik mij het lelijkst voelde, wist jij precies te zeggen waardoor ik mij weer mooi voelde. Ik weet dat ik in slechte tijden een man heb die ervoor mij is. Dat heb je afgelopen jaar meer dan bewezen.

Een geweldige vader

In de avond van 20 februari maakte Joshua van jou een vader. Je straalde toen je hem mocht vasthouden. Je geniet zichtbaar van je kinderen, maar kan ze soms ook achter het behang plakken. Maar welke ouder heeft dat niet? Je bent lekker avontuurlijk en bedenkt daardoor de leukste dingen voor hen. We houden ervan om erop uit te trekken en de kinderen ook. Ze boffen maar met een vader die dingen wil doen. En ik bof met zo’n man.

Mijn man en het huishouden

Waar ik soms vriendinnen hoor klagen over hun man en het huishouden, hoef ik dat niet. Sommige taken waren eigenlijk stilzwijgend verdeeld. Ik de was en jij de wc’s. Maar ook het schoonmaken van de badkamer en een grote schoonmaak van het hele huis zijn wel aan jou besteed. Je bent gelukkig niet zo’n man die thuis komt, zijn pantoffels aantrekt en niet meer van de bank af komt. En ook het koken is niet iets wat jij vermijdt. Wij hebben onze taken en werkdagen eerlijk verdeeld!

Tien jaar getrouwd met mijn man

En dan zijn we donderdag 17 juni 10 jaar getrouwd. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Het hoogtepunt was onze bruiloft en de geboorte van onze kinderen. Het dieptepunt was mijn borstkanker en alle behandelingen die ik moest ondergaan. Maar ook van dit dieptepunt maakten we toch iets moois. We vullen elkaar aan en juist dat zorgt ervoor dat we een goede band hebben. Donderdag gaan we het zeker vieren. Ook al is het maar in het klein.

Lieve Daniël, bedankt voor de afgelopen jaren. En bedankt dat jij er was toen ik je het hardste nodig had, Ik wens iedereen zo’n man als hem. Of je nu kanker hebt of niet.

7 gedachten over “Een ode aan mijn man, waarmee ik bijna 10 jaar ben getrouwd.”

 1. Ah dit raakt me weer. Eerst en vooral: spijtig te horen over je borstkanker. Ik hoop van harte dat dit allemaal mag goed komen! Ik weet zeker dat je man, bij het lezen van dit artikel, diep geraakt zal zijn. Het is zo mooi geschreven en je voelt zo de oprechte diepe liefde. Veel Liefs en sterkte!

  Beantwoorden
 2. Mooi opgeschreven Joyce. Wat fijn dat hij je zo goed helpt en steunt. Ik weet nog een gesprek van ons te herinneren. Jij was al heel erg verliefd. Ik heb naar je geluisterd en je was toen al zo gelukkig met hem. Fijn om te horen dat hij er in dit moeilijke jaar zo voor je was.

  Beantwoorden
 3. Wat een prachtige ode! Wat zal je man op zijn beurt, trots zijn op zijn prachtige vrouw. Bijzonder trouwens de paar gelijkenissen; mijn man en ik waren op 16 mei precies 10 jaar samen en ik ben jarig op 20 februari.
  Happy anniversary! Op naar de volgende 10 jaar! ❤️

  Beantwoorden
 4. Wat een onwijs prachtige ode. Wat een geluk dat je hem hebt ontmoet! En wat fijn dat hij er voor je was op de momenten dat je het zelf even niet kon. <3

  Beantwoorden
 5. Wat dierbaar. En wat fijn dat jullie er zo voor elkaar kunnen en willen zijn. In goede en minder goede tijden. Afschuwelijk van de borstkanker. Wat goed dat hij op dat moment wel de vragen kon stellen. Zo vul je elkaar aan en ben je er ook echt voor elkaar. Gefeliciteerd dan toch ook (dat klinkt wat raar in bijna een zin met de opmerking over borstkanker) met jullie jubileum. Wat zal hij blij zijn met je mooie woorden. ❤️

  Beantwoorden

Plaats een reactie