De voordelen van chemo

Humor helpt mij door deze tijd heen. Kijken naar de positieve dingen. Hou je van humor en kan je dat waarderen? Lees dan gerust verder. De voordelen van het krijgen van chemo.

De perfecte bikinilijn

Geen haartjes. Helemaal glad. Het liefst zou ik dus de hele dag in mijn bikinibroekje lopen. Zo mooi heeft mijn bikinilijn er echt nog nooit uitgezien. Groot voordeel. Zeker afgelopen zomer. Helaas wordt het steeds kouder, maar mijn bikinilijn is nog steeds om over naar huis te schrijven. Ik geniet er nog even van. Twijfelde nog even om een mooie foto te maken, maar sommige dingen blijven privé. Ook voor jullie!

Oksels om te zoenen

Vroeger checkte ik elke dag wel mijn oksels om te kijken of ik ze even moest scheren. Afgelopen zomer heb ik daar totaal geen last van gehad. Net als mijn bikinilijn, mooi glad. Ik heb er nog even over na zitten denken om een mooie foto op Facebook te zetten, maar dan worden jullie jaloers. Wel heb ik regelmatig met mijn armen omhoog gelopen. Iedereen mag mijn oksels zien, want ze zijn om te zoenen! Één van de voordelen van chemo.

Harsen is niet nodig

Elke vrouw kent wel die donshaartjes boven je lip. Ja, ook ik. Ga het nou niet ontkennen, jij kent het ook! Maar door de chemo zijn ook die haren weg. Dag snor, dag donshaartjes. Ik heb een heerlijk glad gezichtje zonder gekke haren. Of die donkere haartjes die je wel eens onder je kin hebt. Ja, ik zie je weer kijken! Iedere vrouw heeft dat wel. Echt waar. Ga anders maar even in de spiegel kijken. 😉

50 shades of Joyce

Ook een voordeel is het feit dat ik mezelf elke dag een andere look kan aanmeten. Ga ik voor mijn donkere haren of mijn blonde? Kies ik voor het blauwe mutsje die mijn ogen nog blauwer doen lijken of toch het mutsje die lekker neutraal is? Ik heb keuze genoeg! En sinds kort heb ik er nog een paar bijgekregen. Geen koude oren meer! En ook mijn wenkbrauwen kan ik tekenen zoals ik dat wil. Bijna geen wenkbrauw meer over, dus kan ik alle kanten op. Voor jullie wat lastiger, want je kan niet een extra wenkbrauw boven die van jou tekenen. En je wenkbrauw afscheren raad ik je niet aan! Daarnaast blijft mijn coupe ook goed zitten in de regen. Geen paraplu nodig, want mijn haar blijft fantastisch in model. Soms zie ik die moeders jaloers naar mij kijken bij school. Tja, hun haar valt tijdens de regen troosteloos langs hun gezicht, terwijl dat van mij lekkere springerig blijft. Sorry, mama’s.

Elke chemo iets lekker

Nog een voordeel is die heerlijke cake die je erbij krijgt. Volgens mij krijg je in elk ziekenhuis iets lekkers te drinken en te eten. In mijn ziekenhuis kreeg ik cake. Heerlijk! En daarnaast kreeg ik van mijn moeder na elke chemo een heerlijk gebakje om te vieren dat ik er weer eentje achter de rug had. Lekker toch? We letten in deze periode niet op een kilootje meer of minder. Kom maar door met die gebakjes en heerlijke chocola.

Nikkie eat your heart out

Nog een voordeel is: ik weet nu alles over make-up. Voordat ik ziek werd, gebruikte ik alleen mascara en soms oogpotlood. Nu heb ik een hele make-up doos en weet ik er alles over! Zelfs anderen kan ik nu opmaken. Poedertje hier, dingetje daar en ik zie eruit als een model. Make-up doet echt wonderen. Het kan een hoop verbergen en ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn. Maar ik heb er, wanneer ik make-up draag, nog nooit zo goed uitgezien. 😉 Misschien kan ik samen met Nikkie de jager een mooie vlog maken. Ik stem voor!

Met deze blog hoop ik je aan het lachen te hebben gemaakt. Ik hoop dat je het met een grijns op je gezicht hebt gelezen. Het schrijven alleen al vond ik leuk. Ik heb in ieder geval gelachen en hopelijk jij ook! Kanker blijft rot, oneerlijk en kut. Maar dankzij jullie lieve reacties en mijn humor ga ik er makkelijker mee om. Dikke knuffel voor jullie allemaal.

6 gedachten over “De voordelen van chemo”

 1. Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but
  I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my
  own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?
  Appreciate it 0mniartist asmr

  Beantwoorden

Plaats een reactie