Wel of geen fotoboek maken van afgelopen jaar?

Ik heb alle foto’s, die met mijn ziekte te maken hebben, verzameld in een mapje op mijn telefoon. Nu twijfel ik of ik er een fotoboek van moet maken. Wel of niet doen?

Van alles wel een foto

Sinds mijn diagnose heb ik van alles wel een foto gemaakt. Elke chemo staat op de foto. Ook alle lieve kaarten, de cadeautjes en bloemen staan op de foto. Het knippen van mijn haar heb ik vastgelegd en het groeien van mijn haar. Ik heb foto’s met mijn pruiken en mutsjes op. En ik heb foto’s van de bestralingen. Kortom, genoeg foto’s om een fotoboek van te maken.

Joyce ziekenhuisbed
opname botboring

Een fotoboek als herinnering

Maar wat ga ik doen met de foto’s? En zit ik wel te wachten op een fotoboek van zo’n heftig jaar? En terwijl ik dit schrijf denk ik JA! Ja, ik wil alles dat ik heb vastgelegd verzamelen in een fotoboek. Niet om mezelf verdriet te doen, maar om mezelf eraan te herinneren hoe sterk mijn lichaam is. Hoe krachtig ik afgelopen periode ben doorgekomen en hoe hecht mijn gezin is geworden. Dus ja, ik ga een fotoboek maken!

fotoboek formaten
foto van hetfotoalbum.nl

Hetfotoalbum.nl voor mijn fotoboek

Dit wordt niet mijn eerste boek en zeker niet het laatste boek, maar ik wissel wel eens van webshop. Soms is er een leuke aanbieding ergens, maar soms ben ik niet tevreden en kijk ik verder. Zo kwam ik dit keer uit bij hetfotoalbum.nl. Hier kan je een fotoboek laten maken online en offline. Als ik niks wil downloaden dan kan ik ervoor kiezen om het gewoon online te doen. Super fijn! Als ik door klik ziet het er erg makkelijk uit. Volgens mij heb ik een fotoboek zo gemaakt op deze pagina. En het is ook nog goedkoper dan bij andere webshop.

Een fotoboek met een lach en een traan

Dus binnenkort ga ik maar eens beginnen aan mijn fotoboek. Als ik naar de foto’s krijg zie ik een levendige en vrolijke vrouw. Iemand die je niet klein krijgt. En zo voelde ik mij ook. Ik heb mijn moeilijke momenten gehad, maar ik heb ook echt veel genoten. Genoten van het feit dat ik zelf mijn kinderen naar school kon brengen. Ook heb ik genoten van de lieve mensen in het ziekenhuis en de nieuwe mensen die ik heb ontmoet. Mijn leven is door dit verrijkt. Natuurlijk zijn er ook tranen gelaten en ben ik nog steeds bang dat het straks terugkomt. Dus dit fotoboek wordt er eentje met een lach en een traan. Een boek om een mooi plekje te geven naast mijn andere fotoboeken.

7 gedachten over “Wel of geen fotoboek maken van afgelopen jaar?”

  1. Ik zou er ook zeker een foto album van maken. Het is toch een belangrijk jaar in je leven, en waarom dat dan niet vastleggen. Ik stel me zo voor dat het ook nog goed is voor de verwerking.

    P.S. Ik voel me net alsof ik zit te schreeuwen door de hoofdletters ; )

    Beantwoorden
  2. Wat een prachtig idee om hier een foto album van te maken. Lijkt me heel bijzonder om dit later terug te zien. En zoals Claire ook zegt, misschien kan het ook bijdragen aan de verwerking.

    P.s. ik weet niet waarom, maar als ik type is alles in capslock en ik krijg ze niet klein..

    Beantwoorden

Plaats een reactie