Vier je je verjaardag anders na kanker?

Kanker kan ervoor zorgen dat je heel anders naar het leven gaat kijken. Maar ga je daardoor ook anders naar je verjaardag kijken? Volgende week donderdag ben ik jarig. Ik had het graag anders gevierd.

Een jaar geleden

Vorig jaar had ik niet kunnen bedenken dat mijn leven er totaal anders uit zou komen te zien. Net een nieuwe baan en nog volop genieten van het leven. Vorig jaar op mijn verjaardag had mijn groep 7 de klas versierd en werd het gevierd met cadeautjes. ‘s Avonds ging ik lekker uit eten met mijn gezin. Niet wetende dat een maand later mijn wereld op zijn klop kwam te staan en ik niet meer degene zou zien die ik toen was.

Jarige job
Vorig jaar
Joyce kort haar
Februari 2021

En nu?

Kanker is een onvoorspelbare ziekte. Niemand durft te zeggen of het ooit terug komt. Gelukkig kunnen ze steeds meer, maar toch. Elke dag gaat dit wel eens door mijn hoofd. Wat als het terug komt? Die gedachte is er niet lang en het maakt mij niet meer verdrietig, maar hij is er wel. De oncoloog zegt dat het moet slijten. Ik moet het de tijd geven. Dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik ga genieten. Ik ga genieten van elke dag. Kijken naar de mooie dingen in het leven. En dus ook genieten van dat jaartje ouder worden. Weer een jaar erbij. Vorige jaar had ik niet verwacht dat het er heel anders uit zou zien. Dat ik er zelf anders uit zou zien.

Geen groot feest door corona

Tijdens mijn behandelingen heb ik geroepen dat als ze geen kanker meer zouden vinden in mijn lijf, ik met al mijn vrienden uit eten wilde op mijn verjaardag. Een groot feest om het leven te vieren. Maar uit eten gaat niet lukken en dat grote feest ook niet. Een groot feest met één gast kan je niet bepaald groot noemen. Maar dat laat mij niet tegen houden. Het grote feest komt nog wel. Vieren dat ik weer een jaar erbij heb en dat ik dit toch maar mooi gedaan heb. Chemo’s, dubbele borstamputatie, bestralingen, Letrozol en Zometa hebben mij niet kunnen stoppen om te genieten van het leven. En daarom ga ik volgende week donderdag 4 maart genieten van mijn leven. Ik vier het leven. Volgende week word ik 38 jaar en dat mag iedereen weten. Vier jij het op afstand met mij mee? Laten we er online en op afstand één groot feest van maken. Don’t stop me now! 🙂

2 gedachten over “Vier je je verjaardag anders na kanker?”

Plaats een reactie