De start van een nieuw begin

Dinsdag heb ik de laatste bestralingen gehad en kan ik eindelijk zeggen dat ik klaar ben met alle behandelingen. Tijd voor een nieuw begin. Een nieuw begin hopelijk zonder kanker.

Terugblik op de afgelopen 8 maanden

De datum van het “oordeel” weet ik nog maar al te goed. Ik was er al op voorbereid. Een stemmetje in mijn lichaam zei al vanaf het allereerste moment dat ik het voelde, dat het niet goed was. Maar ik heb dat stemmetje een tijdje genegeerd. Ik moest van mezelf niet zo gek doen, maar uiteindelijk had het stemmetje gelijk. Na veel onderzoeken, uitslagen en scans kwam het oordeel: Borstkanker met vier verdachte lymfeklieren en twee plekken in mijn rug. Uitgezaaide borstkanker, maar toch te genezen. Tijdens de behandelingen heb ik ontzettend lieve mensen leren kennen. Ik heb familie, vrienden en kennissen op een andere manier leren kennen. Er waren mooie momenten en heel soms eventjes een diep dal. De tranen waren er, maar meestal kort. Als ik terug kijk op die maanden heb ik meer mooie momenten dan vervelende momenten gehad. Het was een achtbaan, een rollercoaster van emoties met positieve, maar ook mindere uitslagen. En samen met mijn gezin heb ik mij er doorheen geknokt. Zoals iemand naar mij schreef:

Jouw gevecht tegen de ziekte wat je draagt als een koningin en zo sterk als een beer.

En zo heb ik nog wel meer reacties gehad. Ik had een bad ass tumor. Snelgroeiend en niet meer te herkennen maar ik ben het gevecht met de kanker keihard aan gegaan. Iemand schreef dit naar mij:

Je hebt / had zeker een bad ass tumor, maar je hebt ook een bad ass behandeling gehad en je bent een bad ass sterke vrouw!

En dan alle kaarten, berichtjes, cadeautjes en verrassingen die ik de afgelopen tijd heb gehad. Iedereen leefden mee en daar wil ik jullie voor bedanken. En ook mijn gezin. Ik heb twee kanjers van kinderen die deze periode super zijn doorgekomen en een geweldige man die er altijd voor mij was. Het waren mooie, maar bad ass maanden. Ik heb geknokt en hopelijk heb ik het overwonnen.

Snorkel en neusknijper nieuw begin
Een cadeautje van het bestralingsteam. haha

Een nieuw begin. Net op tijd voor kerst

Hoe mooi is het dat ik mijn ” nieuw begin ” een dikke week voor kerst start? Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. Een nieuw begin en ook ik ga opnieuw beginnen. Een leven na kanker. Ze zeggen dat er een kans bestaat dat ik in een zwart gat ga vallen, maar dan wordt het een zwart gat met glitters, roze en lichtjes. Ik ben niet van plan om dat zwarte gat in te gaan zonder kleur. Verder moet ik mijn gedachte “wie weet is het niet weg en wie weet komt het terug” een plekje geven. Ik moet vertrouwen hebben op mijn lichaam, op de pillen die ik slik en op mijn oncoloog. Een nieuw begin voor ons allemaal. En dat wens ik jullie ook toe. Een nieuw begin zonder corona. Helaas begint dat niet gelijk in het nieuwe jaar, maar het gaat komen. Vertrouw daar maar op. Het komt goed. Net zoals bij mij. Kanker is een deel van mijn leven, maar niet het einde. Op naar een nieuw begin. Op naar een kankervrij leven!

adventkalender nieuw begin
De 24 cadeautjes die ik heb gekregen elke keer na de bestralingen.

2 gedachten over “De start van een nieuw begin”

Plaats een reactie