Bezorg Bep een onvergetelijke kerst

Voor Bep is dit waarschijnlijk haar laatste kerst. Helaas is ze ongeneselijk ziek en weet ze niet hoe lang ze nog te leven heeft. Hoe mooi is het dan om samen met anderen haar een onvergetelijke kerst te bezorgen?

Hoe het allemaal begon

Bep heb ik via Facebook leren kennen. Een vrouw met humor die dol is op haar kleinkinderen. Dat zij ongeneselijk ziek bleek te zijn, kwam in als een bom. Onze band versterkte toen ook ik kanker bleek te hebben. We deelden samen eerst een chaoot van een oncoloog en nu hebben we dokter Weijl. Bep was ook één van de eerste aan wie ik vragen stelde over borstkanker. En zoals we Bep kennen gaf ze daar allemaal antwoord op.

Een onvergetelijke kerst Facebookgroep

Tijdens mijn behandelingen ben ik overladen met kaartjes, berichtjes en lieve cadeautjes. Daar doe ik het ontzettend goed op. Toen de kerstperiode aanbrak (na Sinterklaas) borrelde het idee bij mij op. Als ik er zo blij van word, dan worden er anderen vast ook blij van. En mijn idee was geboren. Mijn idee voor Bep. Iemand die wel iets leuks kan gebruiken. Haar een onvergetelijke kerst bezorgen. Ik maakte een groep aan en begon mensen toe te voegen.

Mensen die ik persoonlijk niet ken

De groep “Bezorg Bep een onvergetelijke kerst” zat binnen een dag vol mensen die ik alleen via Facebook ken. Lieve mensen die Bep graag een hart onder de riem wilden stoppen. Verschillende plannen werden bedacht en aan verschillende acties werden meegedaan. Speciaal voor Bep. Ook haalde ik geld op, zodat ik een mooi pakket met allemaal leuke dingen kon kopen. Binnen een paar dagen had ik al een super leuk bedrag binnen.

Gekochte cadeaus

Bedrijven die mee deden

Ik genoot ervan om dingen te bedenken en mensen te vragen of ze iets leuks hadden. Er waren dan ook een paar bedrijven en een stichting die mee wilden helpen:

Stichting BriBos gaf mij een tas vol cadeautjes met o.a. een kleed voor op de bank en een omslagdoek.

Beauty by Gerbrielle stuurde ook een leuk pakketje

FM By Naina deed ook mee

Heel erg bedankt dat jullie mee deden. Het pakket werd mede dankzij jullie steeds groter en groter.

Kerstpakket voor Bep

Bep, ben je thuis?

Het inpakken van alle cadeautjes en vooral het uitzoeken van leuke dingen voor zowel Bep als Willem was super leuk om te doen. Ik vind het geweldig om andere mensen blij te maken en zo’n pakket van andermans geld samen te stellen. Oké ik heb ook een geldbijdrage geleverd, maar daarnaast had ik van 16 mensen geld ingezameld. Heerlijk toch? Shoppen van andermans geld? 🙂

Om Bep toch een beetje te verrassen stelde ik haar allemaal vragen om er zeker van te zijn dat ze thuis was. Bep vindt het niet heel fijn om mensen in deze fase te zien, dus ook mij niet. Wat ik ontzettend goed begrijp, maar niet als ik iets onwijs leuks heb! Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben gewoon naar haar toe gereden. Om toch een beetje haar de privacy te gunnen heb ik aangebeld en ben ik weggelopen. En daar stond ze… mijn kanjer. In tranen van dit geweldige pakket. Ze zwaaide en wenkte mij. Een kwartier lang hebben we gepraat over de gekke dingen die kanker met ons doet. We hebben gelachen en ook een traantje gelaten. Maar één ding weet ik zeker….. samen met alle lieve mensen op Facebook hebben we Bep een onvergetelijke kerst bezorgd!

kerstpakket voor de deur
Kerstpakket voor de deur bij Bep

8 gedachten over “Bezorg Bep een onvergetelijke kerst”

 1. dANK JE WEL LIEVE jOYCE, VOOR DE OPZET VAN DE PRIVÉ SITE VOOR IK ZEG MAAR EVEN VOOR HET GEMAK.- ONE BEP – WAT GUN IK OOK DIE KANJER JUIST ZOVEEL MEER, LIFE IS JUST SO F……. UNFAIR.
  eMOTIONEEL NU DOOR HET LEZEN VAN DIT GEHELE BLOG, BEDANKT OOK AAN DE BEDRIJVEN DIE DIT MEDE MOGELIJK HEBBEN GEMAAKT X JEN

  Beantwoorden
 2. Lieve schoondochter.
  Ik ben trots op je en gelijk dankbaar dat in deze tijd van je leven nog steeds open hebt voor een ander. Daar laat je echte liefde zien
  Papa

  Beantwoorden

Plaats een reactie