Een vervelende brandwond verzorgen is bijna een dagtaak

Een tijdje geleden konden jullie lezen hoe ik op een ongelooflijk domme manier een grote brandwond op mijn buik kreeg. Op sommige plekken zelfs derdegraads. Gelukkig door adequaat handelen van mijn verpleegkundige heb ik nu een dagtaak aan het behandelen van mijn vervelende brandwond.

Een vervelende brandwond

Voor degene die het nog niet wisten. Dankzij een heerlijk kopje thee die ik tegen mijn gevoelloze buik hield, kreeg ik een brandwond van vijf bij vijf centimeter op mijn buik. Gelukkig was daar Frank van de wondpoli die actie ondernam en mijn een mooie dagtaak erbij gaf. Mijn vervelende brandwond was niet zomaar een brandwond, maar flink verbrand met op sommige plekken tot wel derdegraads verbrandingen.

Schoon spoelen, gel en afplakken

Elke dag ben ik er nu mee bezig. Het is de bedoeling dat ik hem goed schoon hou, elke dag afspoel met water, speciale gel gebruik en hem afplak met speciale pleisters. Regelmatig moet ik ook naar het ziekenhuis om stukjes huid weg te laten halen. Een vreselijk geluid, maar wel noodzakelijk. Zo blijf ik elke dag wel bezig met deze vervelende brandwond

Hoe gaat het nu?

Dankzij het goede handelen van Frank de wondpoli man gaat het erg goed. Langzaam wordt de plek steeds kleiner en er is zelfs al een beetje mooi, roodachtig huid zichtbaar. Dat is goed nieuws, want dan is het zich aan het herstellen. Helaas moet ik nog wel even bezig blijven met verzorgen, maar liever dat dan een nare ontsteking. Frank is tevreden en ik hoop vrijdag de plastic chirurg ook!

Dus wat doen we met die vervelende brandwond?

Binnenkort moet ik weer een nieuwe gel bestellen, want die tube gaat hard. Helaas ben ik de komende weken nog wel even bezig.

  • Vieze pleister eraf halen
  • Spoelen met schoon water
  • speciale gel erop
  • Met een speciale pleister hem afplakken

Een kleine dagtaak erbij, maar het is voor een goed doel! Ik hou jullie op de hoogte.

Wat voor stoms heb jij wel eens gedaan?

Plaats een reactie