Wil de Krokodil, een geweldige, muzikale film!

Regelmatig gaan we met zijn vieren naar de bioscoop. In de kerstvakantie gingen we naar Wil de Krokodil. Mijn kinderen vonden hem zo leuk dat ze het jammer vonden dat hij was afgelopen. Een film met die reactie van mijn kinderen moet ik wel met jullie delen!

Dol op de bioscoop

Mijn kinderen vinden films echt fantastisch. Vooral als ze een film mogen zien in de bioscoop. Ze hebben over elke film wel een eigen mening die ze graag delen.Tijd om al deze leuke films met jullie te delen. Deze blog over Wil de Krokodil is de eerste van vele waarover ik ga schrijven, want deze film moet je zien!

Wil de Krokodil

Waar gaat de film over?

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Geweldige liedjes

Wil de Krokodil zit boordevol leuke liedjes. Mijn dochter heeft dan ook moeite om tijdens de film te blijven zitten en staat dan ook regelmatig te dansen. Logisch, want de nummers zijn aanstekelijk en lekker catchy. Tja, wat kan je anders verwachten van een film die gaat over een zingende Krokodil= Vooral het laatste nummer die Josh en Wil de Krokodil samen zingen is fantastisch. “Mama, kunnen we dit gebruiken voor Trinity?” Maar wat wil je ook als je weet dat deze nummers zijn geschreven door het team dat ook verantwoordelijk is voor de muziek van The Greatest Showman. Dat moet toch goed zijn?

Een feelgood film

Maar niet alleen mijn dochter vindt de film fantastisch. Ook Joshua vindt het jammer dat hij al weer is afgelopen. “Mama, ik zou ook wel zo’n krokodil willen hebben.” En dat snap ik. De lol tussen Josh en Wil spat van het scherm. Maar ook de verandering bij de stiefmoeder van Josh is geweldig om te zien. Het verhaallijn is origineel, spannend en entertainend tegelijkertijd. Het liefst waren ze blijven zitten om hem nog een keer te bekijken.

Ga jij naar Wil de Krokodil

De film is natuurlijk al een tijdje uit, dus waarschijnlijk hebben een aantal van jullie hem al gezien. Maar ik ben erg benieuwd of je nog van plan bent om te gaan als je nog niet bent geweest. Wil de Krokodil is echt een aanrader. Naast wat spannende momenten is het één groot feest en kom je met een grote glimlach de bioscoop uit. Of wacht je liever tot hij op een streamingdienst komt? Ik weet in ieder geval zeker dat mijn kinderen hem nog een keer willen zien. En jullie?