Budgettips voor Sinterklaas

In mijn vorige blog zag je de lange verlanglijst van mijn 5 jarige dochter. Er stonden super leuke, maar vooral dure cadeaus op. Het liefst zou ik het haar natuurlijk allemaal willen geven, maar helaas, mijn budget is er niet naar. In deze tijd kunnen we daar gelukkig gewoon open en eerlijk over zijn. Het wordt voor steeds meer mensen financieel lastig… je hoort iedereen erover. Alles wordt duurder, heel vervelend, maar ook leerzaam! We worden steeds bewuster van onze aankopen en verbruik van energie en water. Laatste tijd maak ik er een sport van om korter te douchen en te besparen op boodschappen. Bij deze budgettips voor Sinterklaas.

Nu Sinterklaas weer bijna in het land is, wil ik kijken of ik dit jaar hier op kan besparen. Ik ben gek op de feestdagen en gaf hier voorgaande jaren een hoop geld aan uit, toen kon het nog. Dit jaar mijn eerste feestdagen als single mom. Bezuinigen is echt nodig, maar mag de pret van de feestdagen niet drukken!

Marktplaats, budgettips voor SInterklaas

Laatst zag ik deze reclame van marktplaats, dit gaf me een heel ander idee over 2e hands speelgoed. Ik dacht precies hetzelfde als de ouders in de reclame. “Nieuw is beter” en “Ik wil het beste voor mijn kind”, wat een onzin eigenlijk! Hoezo is nieuw beter? Op school leert mijn dochter nu juist dat de wereld en natuur belangrijk is, dus laten we lekker sustainable doen!

Daar begon mijn zoektocht op marktplaats, een hoop dingetjes waar ik op zocht waren ver uit de buurt of er moesten verzendkosten bij komen. Wat een gedoe! En dan weet je nog niet zeker of het geen rommel is.

Hierna sprak ik toevallig mijn neef over marktplaats, hij biedt regelmatig spullen te koop aan, omdat hij iets nieuws heeft aangeschaft en het oude niet wilt weggooien, maar er wel heel graag vanaf wil.

“Meestal laat ik het gratis afhalen, als het maar zo snel mogelijk wordt opgehaald.”

Serieus? Ik dacht dat ‘gratis af te halen’ niets anders dan troep kon zijn. Dan zullen er vast meer mensen zijn die gewoon blij zijn als hun (nog mooie) spullen snel worden opgehaald in plaats van dat het bij het vuil moeten worden neergezet.

Gratis af te halen

Mijn volgende zoektocht op marktplaats werd dan ook een stuk makkelijker. Filter op “Gratis af te halen” en binnen een straal van 10 km (niet te ver i.v.m. de benzineprijzen 😉). Ik scrolde door alles wat in de buurt gratis werd aangeboden, het was een hoop! Alles wat leuk zou zijn voor mijn dochter reageerde ik op. Bij gratis af te halen moet je er snel bij zijn. Een paar advertenties stonden al snel op gereserveerd. Dit deed ik drie dagen lang, steeds even kijken of er nog iets nieuws was geplaatst waar ik snel op kon reageren. Na deze drie dagen mocht ik een paar hele leuke spullen komen ophalen.

Dit heb ik opgehaald

De ophaalmomenten heb ik allemaal op één avond kunnen plannen. Ik vroeg eerst naar de adressen, zodat ik de route kon plannen en een tijd af kon spreken. Ik ben die avond langs drie adressen gereden. En dit heb ik allemaal op mogen halen…
Een hoepel, een prinsessen opbergbak én een poppenhuis !!

Gratis afgehaald van Marktplaats

Scoupy

Naast de cadeaus voor mijn dochter, heb ik ook kleine cadeautjes voor familie nodig. Ieder jaar verzint mijn nicht een leuk spel, en gaan de pakjes in het rond. Dat mogen dus kleine cadeautjes zijn die voor iedereen leuk zijn (of prima zijn om achteraf met elkaar te ruilen 😉)
Scoupy biedt regelmatig producten gratis of met hoge korting aan. Vaak zijn het nieuwe producten, zodat je deze kan uitproberen. Het is heel makkelijk. Je download de app, koopt de producten in de winkel, scant de bon in de app en binnen 24 uur maakt Scoupy het geld over op je rekening. Dit keer waren er wat producten bij die ik kan inpakken voor 5 december…

Budgettips SInterklaas chocola
Haribo F!ZZ, Merci Petits en 2 Bolsius Kaarsen, totaalprijs was €13,16, van Scoupy kreeg ik hiervan €7,26 terug op mijn rekening !

Schoencadeautjes

Action is natuurlijk dé ideale winkel voor schoencadeautjes. Volgend jaar ga ik mijn marktplaats zoektocht wat eerder beginnen, dan vind ik daar misschien nog wat leuke schoencadeautjes tussen. Maar voor deze schoencadeautjes van Action was ik totaal 11 euro kwijt. Valt mee toch?

budgettips sinterklaas

Budggettips voor Sinterklaas

Welke Sinterklaascadeau’s heb jij voordelig in huis kunnen halen? Weet je nog andere budgettips voor Sinterklaas? Laat het vooral weten in een reactie, alle tips zijn welkom!

2 gedachten over “Budgettips voor Sinterklaas”

Reacties zijn gesloten.