Sinterklaasintocht Den Haag, één groot feest!

Al acht jaar lang gaan we naar Scheveningen om Sinterklaas te verwelkomen in ons land. En ook dit jaar waren we er gewoon weer bij, want de Sinterklaasintocht van Den haag is gewoon één groot feest!

sinterklaasintocht haven
De tweede haven van Scheveningen

Sinterklaasintocht Den Haag

Eindelijk was het weer als vanouds. De Sinterklaasintocht van Den Haag. Geen gedoe met kaartjes of corona. Gewoon lekker met zijn allen bij de tweede haven in Scheveningen. Op een groot podium wordt het toegestroomde publiek vermaakt door Ernst, Bobbie en de rest en zijn er her en der een pieten en muziekpieten. Kort gezegd, vanaf het moment dat je de haven inkomt is het al gezellig.

Een goed plekje bij het hek

Om verzekerd te zijn van een goed plekje vertrekken wij op tijd van huis. Zo weten we bijna zeker dat we altijd een plek bij het hek hebben. Zo kunnen allebei de kinderen de aankomst van de Sint goed zien. Ook dit keer hadden we weer een mooi plekje bij het hek. Nog geen tien minuten later stond het helemaal vol. En ook aan de overkant was geen plekje meer vrij.

Welkom Sinterklaas!

Ernst, Bobbie en de rest doen het altijd super onder het publiek. Vroeger vond ik ze al fantastisch en het is leuk om te zien dat mijn eigen kinderen nu ook van ze kunnen genieten. Iedereen doet mee! En voor we het weten komt de stoomboot de haven binnen. Welkom Sinterklaas!

Kibbeling eten bij Simonis

Het programma zit goed in elkaar en de kinderen genieten. Isabel straalt als Sinterklaas naar haar zwaait. “Mama, hij is er echt! Echt waar!”. Ondertussen worden de kinderen overladen met kruidnoten en snoepgoed van de pieten. ADO piet roept dat hij ome Kuijt zelf maar even gaat trainen en de Sint groet iedereen. Zodra hij van het podium gaat, gaan wij naar Simonis. Voor ons een traditie om na de Sinterklaasintocht kibbeling te eten bij Simonis. Echt een aanrader!

Kibbeling bij Simonis

Kijken bij de optocht

En als dat nog niet genoeg is, gaan we ook nog naar de optocht kijken. Naast de Sinterklaasintocht is er ook altijd een optocht door Den Haag. Of eigenlijk een rijtoer. Een stoet vol pieten, auto’s en muziek al rijdend door heel Den Haag. Met hun tasjes klaar staan de kinderen te kijken naar wat kom gaat. Wie gaan we allemaal zien?

Sinterklaasintocht met cadeautjes en snoepgoed

De rijtoer is één groot feest met genoeg aandacht voor alle kinderen. Op een wagen zit een pietenband met bekende pieten die al lachend naar ons zwaaien. De kinderen worden verwend met ontzettend veel pepernoten en snoepgoed. Maar ook een heerlijke chocolade koek en cadeautjes van Simonis. Wat een verwennerij.

Nog een keer!

Aan het einde van de stoet komt eindelijk Sinterklaas en een wagen vol met cadeautjes. We lopen terug naar de auto en besluiten naar huis te gaan. Maar de stoet besluit anders. De weg voor ons wordt afgesloten en snel schieten we een parkeerplek in. “Zullen we dan nog een keertje kijken?” We horen een harde ja en stappen uit. Hier kunnen we niet genoeg van krijgen!

De Sinterklaasintocht was één groot feest

Ik vind de Sinterklaastijd altijd heerlijk. Die blije gezichtjes en enthousiasme als ze een piet of Sinterklaas zien. Ik weet dat de intocht van Scheveningen altijd één groot feest is en dat is de reden dat we elk jaar gaan.

Ga jij elk jaar kijken bij een intocht van Sinterklaas en naar welke ben je geweest? Ik ben benieuwd of er nog meer van die leuke intochten zijn!

Wil je nog iets leuks winnen voor pakjesavond? Check dan snel onze blog over Video van Sint!

Wagen vol cadeautjes

1 gedachte over “Sinterklaasintocht Den Haag, één groot feest!”

Plaats een reactie