Wordt mijn geduld op de proef gesteld?

Ergens in november werd mij in september gezegd. Maar deze maand is bijna voorbij en de komende drie weken staan al weer volgepland. Wanneer is dan eindelijk mijn operatie? Moet ik nog veel geduld hebben?

Heb geduld!

Een zinnetje die ik al meerder keren heb gehoord. Ik wist dat ik moest wachten, maar dat de wachttijd uiteindelijke het dubbele zou zijn had ik niet verwachten. Een wachtlijst van tien maanden was mij verteld, maar corona gooide roet in het eten. “Heb geduld! Je wordt echt wel geopereerd.” Maar wanneer?

Van uitstel komt afstel. toch?

Ik denk dat ik wel geduld heb, maar als je jouw leven eigenlijk een soort on hold zet, wil je gewoon weten waar je aan toe bent. In april 2021 kreeg ik te horen dat ik op plek 10 stond en dat de operatie elke maand zou zijn. Begin dit jaar kreeg ik te horen dat eerst mijn eierstokken eruit moesten en dan pas mijn dubbele diep. Voor de zomer kreeg ik september te horen en in september kreeg ik te horen dat ze de diep in oktober niet deden vanwege nieuwe mensen. Wanneer ben ik dan aan de beurt? “Heb geduld!”, werd mij gezegd.

Tegenstrijdige berichten

Om de twee weken bel ik de opname planning. Gewoon omdat ik het heb afgesproken en om te kijken of het dit jaar nog gaat worden. In september stond ik nog op plek drie en afgelopen week kreeg ik te horen dat ik eindelijk bovenaan sta! Maar ze zijn er nog niet over uit wat ze willen. Elke keer krijg ik iets anders te horen. Waarom?

foto van pexels.com door Boris Pavlikovsky

Totaal geen empathie

Vorige week trof ik iemand met een slechte dag. Ze was boos dat ik belde en zei dat ze mij toch geen garantie kon geven. Spoed en mensen die mentaal er door heen zitten gaan voor. Jij bent dat niet, dus moet je wachten. Aan de boodschap dat ik al twintig maanden wacht had zij weer geen boodschap. “Mevrouw, u verspilt mijn tijd. November is al volgepland en ik denk dat je pas in het nieuwe jaar geopereerd gaat worden.” Pfff, mijn geduld raakt op!

Geduld en nog eens geduld

Krijg ik dan dit jaar helemaal geen nieuw lijf? Gelukkig wist de medewerkster woensdag mij iets anders te vertellen. Van haar mag ik elke dag bellen. Ze snapt heel goed dat ik het wil weten. Ze kon mij vertellen dat ik bovenaan sta, maar dat ze maar drie weken vooruit plannen. Dat betekent dat ze pas halverwege november zijn! Dus de kans dat het toch dit jaar wordt is groot. Maar wanneer is dus nog steeds niet duidelijk. Hoe lang moet ik nog geduld hebben?

Duimen jullie met mij mee dat het in november eindelijk gaat gebeuren? Het zou een geweldig kerstcadeautje zijn!

1 gedachte over “Wordt mijn geduld op de proef gesteld?”

  1. Wat balen Joyce en vooral van die medewerker zonder empathie.. sjonge alsof jij mentaal er ook niet doorheen zit.. jij hebt er ook recht op!

Reacties zijn gesloten.