Een ontstoken navel. Ben ik dan toch te snel weer begonnen?

Dacht ik dat ik de hele wereld weer aan kon, begon gister toch mijn buik pijn te doen. Steken in mijn navel. Toen ik met een spiegel in mijn navel keek, wist ik eigenlijk wel hoe laat het was. Kwam die ontstoken navel van het teveel doen?

Na een week weer autorijden

Helaas was iedereen om mij heen ziek, dus bracht ik Isabel zelf naar school. Een week na mijn operatie had ik namelijk geen pijn meer, dus dacht ik dat ik het wel kon. Dat ging op zich goed, maar ik merkte wel dat als ik teveel deed mijn buik dik werd. Nooit had ik eraan gedacht dat ik van het teveel doen een ontstoken navel zou kunnen krijgen.

Langzaam weer beginnen

Toen het autorijden weer ging besloot ik afgelopen week ook maar weer eens langs te gaan op mijn werk. De ouders uit mijn klas hadden hun kleuters goed geïnstrueerd. “Niet knuffelen!”, werd er hard geroepen toen ik binnen kwam. Zo schattig. Het was fijn ze weer te zien. Dus toen dat goed ging besloot ik op donderdag zelf in de ochtend mijn klas te doen…..

herten ontstoken navel

En nog meer erbij

Naast het lesgeven kon ik toch ook wel lekker wandelen? Misschien zelfs een beetje stofzuigen en de was doen? Maar toen ik ‘s avonds op de bank zat kwam de pijn. Alsof iemand met een mes lekker in mijn navel zat te steken. Ik voelde dat mijn navel nat was en ging gelijk kijken met mijn spiegel. Een rode, ontstoken navel die het niet naar zijn zin had.

Een ontstoken navel

Dus vanmorgen heb ik maar de dokter gebeld en mocht ik gelijk langs komen. Nou krijg ik graag gelijk, maar dit keer vond ik het toch wel jammer. Mijn navel is inderdaad ontstoken en de hechtingen zijn ook nog te zien. Waarschijnlijk heb ik toch teveel gedaan en dat vind mijn navel dus niet leuk. Het advies? Iets beter naar mijn lijf luisteren en minder naar mijn hoofd. Niet gaan werken komende week en goed uitrusten. Zal ik dit keer maar luisteren?

10 gedachten over “Een ontstoken navel. Ben ik dan toch te snel weer begonnen?”

  1. Ja je wil zo graag en je bent ook niet echt ziek. Moeilijk. Even wat doen en dan rusten. Neem de tijd voor herstel. Dan ben je er straks weer bovenop.. Fijne paasdagen. En ff lekker niet te veel doen!!

    Beantwoorden
  2. zo herkenbaar……als er iets een beetje goed gaat denk je dat alles wel weer kan. Je lichaam roept je terug. Nu proberen om er beter naar te luisteren ook al is dat voor mensen die willen aanpakken heel moeilijk ;-).

    Beantwoorden
  3. Hoi Joyce wat naar voor je. Heel belangrijk lief zijn voor jezelf dus goed zorgen voor je rust. Maar lijkt me heel lastig voor iemand die graag bezig is en verdergaat. Sterkte! Lieve groet van oom Wim en Tante Ruth

    Beantwoorden

Plaats een reactie