Eierstokken verwijderen. De eerste operatie staat gepland!

De eerste operatie van dit jaar in eindelijk vastgelegd. Het duurde even en het was wat heen en weer bellen, maar uiteindelijk hebben we een datum. Binnenkort gaan mijn eierstokken en eileiders eruit!

Woensdag 30 maart operatie eierstokken en eileiders

Hij staat op de kalender en in mijn agenda. En ook mijn werk heeft wat weken geblokt. Eindelijk heb ik te horen gekregen wanneer mijn eierstokken en eileiders eruit gaan. Gistermiddag werd ik gebeld dat ze aankomende woensdag tijd voor mij hebben. Niet bij mijn eigen gynaecoloog, maar wel bij een ander. Geen probleem. Ze zijn allemaal even kundig, dus dat moet wel lukken. Eindelijk is het zover. Dag eierstokken en eileiders!

Van kunstmatig naar echt

En door die operatie kom ik dus echt in de “echte” overgang. Totaal niet sexy en ik merk dat mensen het gek vinden om erover te praten, maar wel de waarheid. Gelukkig heb ik nu niet veel last van de overgang, dus ik denk dat het straks ook wel mee gaat vallen. Dus mocht ik je na woensdag boos aankijken. Het ligt niet aan mij…. ik zit in de overgang. 😉

Regelen, regelen en nog eens regelen

Helaas betekent deze operatie ook dat ik twee, en misschien wel langer, mijn kinderen niet naar school kan brengen. Trinity niet les kan geven en niet kan werken. Gelukkig heb ik Kim en Kayleigh die Trinity kunnen opvangen. En een geweldige moeder die voor een groot gedeelte mijn kinderen kan brengen. Wat moet ik zonder haar? Daarnaast is mijn man ook gelijk dingen gaan regelen, de schat. En als laatste heb ik een geweldige stagiaire en klassenassistent die mijn klas kunnen opvangen. Hier en daar moet ik nog dingen regelen, maar het meeste is gedaan.

Trinity

Eerst kampioen worden

Maar eerst ga ik morgen kampioen worden met Trinity kids. Morgen is finals en dan worden de titels uitgedeeld. Die vlag gaat mee naar huis en maandag tijdens de training gaan we er een groot feest van maken. Althans dat is de bedoeling. Maar het allermooiste vind ik nog wel dat ik zelf ook op de vloer sta. Een jaar na mijn behandelingen tegen kanker sta ik gewoon op de vloer en draai ik een hele show mee. Mijn oncoloog noemt het een buitengewone prestatie. Ik ga morgen extra genieten, Genieten van mijn dochter die mee doet en genieten van mijn eigen show, want ik sta daar toch maar.

Dag eierstokken en eileiders!

Na dit weekend werk ik nog twee dagen en dan is het tijd om afscheid te nemen van een deel van. Afscheid nemen van vruchtbaarheid en het krijgen van baby’s. Ik heb twee gezonde kinderen en was niet van plan om aan uitbreiding te beginnen, maar toch. Door dit te doen sluit ik een periode af en begin ik aan een nieuwe hoofdstuk. Dag eierstokken en eileiders, tot nooit meer ziens.

5 gedachten over “Eierstokken verwijderen. De eerste operatie staat gepland!”

 1. Lieve Joyce, Ik wens je heel veel sterkte, maar ook dit ga je weer geweldig doen. Heel veel succes morgen. Ik vind het echt geweldig om te lezen dat je nu zelfs meer doet dan daarvoor! Kanjer

  Beantwoorden
 2. Wat leuk en bijzonder dat je morgen met je dochter meekan doen met de show! Succes En veel plezier.
  En voor de operatie en het proses waar jullie als gezin in zitten ,sterkte! Lieve groetjes van oom Wim en Tante Ruth 🥰

  Beantwoorden
 3. Mijn baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd toen ik net 32 was. De pijn weet ik niet meer echt dus waarschijnlijk viel dat wel mee. Het is wel allemaal binnendoor gegaan dus via de vagina.
  Moest 6 weken rust moeten houden en omdat ik 3 kinderen in huis had waarvan er 1 nog heel klein was net 1 jaar kreeg ik hulp in de huishouding.
  Maar is allemaal goedgekomen. Heb wel een tijd hormoonpleisters geplakt om de overgang rustiger te laten verlopen.
  Succes volgende week 🙏🏻😘

  Groetjes Riet

  Beantwoorden

Plaats een reactie