Wie moet jij weer eens opzoeken?

Door corona en alle maatregelen kennen we vast wel personen die we al een tijdje niet hebben gezien. Ik heb ook zo’n iemand die ik al bijna 2 jaar niet heb gezien. En dat is eigenlijk veel te lang. Deze vrouw moet ik zeker eens binnenkort opzoeken, want worden we daar niet allemaal gelukkiger van?

Corona en kanker

Tja, dat ik deze twee in één zin moet zetten, maar tijdens mijn behandelingen tegen borstkanker hadden we net een lockdown achter de rug. We moesten oppassen en zo min mogelijk mensen zien. Door mijn behandelingen moest ik zelf ook oppassen. Ik wilde geen corona krijgen. Corona en kanker is namelijk niet zo’n goede combinatie. Dus stelde ik het opzoeken van bepaalde mensen uit.

Kwetsbare ouderen opzoeken

En daarmee vermeed ik het opzoeken van onder anderen kwetsbare ouderen. Mijn lieve opa had ik al dik een jaar niet gezien. Maar ook de vrouw die ik echt moet opzoeken had ik al een hele tijd niet gezien. Zij behoren tot de kwetsbare ouderen en je wilde niet dat ze ziek zouden worden door jou. En daarmee stelde ik het bezoek telkens uit.

opzoeken oma R
foto van pexels.com door Ron Lach

Het opzoeken waard

Maar deze vrouw zou ik echt weer eens op moeten zoeken. Ik vind haar namelijk erg fijn. Zij heeft mij altijd een welkom gevoel gegeven, belt mij elk jaar met mijn verjaardag en leefde mee toen ik ziek was. Degene die ik echt moet opzoeken is de oma van mijn man. Oma Rodenburgh is een bezoekje meer dan waard. Toen ik dit labeltje zag dacht ik gelijk aan haar. Ik vind haar een geweldig mens.

Waarom heb ik dat nog niet gedaan?

Eerst kwam corona en toen kwam de kanker. En voor ik het wist waren we anderhalf jaar verder. Voor de laatste half jaar heb ik gewoon geen excuus. Ik moet gewoon een afspraak maken en langs gaan. Wel heb ik haar een aantal keer gebeld, maar bellen is toch anders dan langs gaan. Iedereen heeft goede voornemens zoals stoppen met roken of afvallen. Mijn goede voornemen voor dit jaar zal sowieso zijn het bezoeken van oma Rodenburgh meerdere keren dit jaar.

Wie moet jij weer eens opzoeken?

Doe jij mee met deze goede voornemen? En wie ga jij dan bezoeken? Ik ben erg benieuwd wie bij jou naar boven kwam toen je deze vraag las en waarom deze persoon dan in je op kwam. Laten we omkijken naar elkaar en zeker in deze tijd elkaar bezoeken. Daar worden we allemaal gelukkiger van!

Plaats een reactie