Spookslot, ontsnap jij als eerste hieruit?

Vroeger speelde ik op school tijdens de overblijf ook al spookslot. Ik vond het geweldig met die rollende stenen en andere valstrikken. Tot mijn grote vreugde is dat spel nieuw gemaakt en kan ik het samen met mijn kinderen spelen. Vinden zij het net zo gaaf als ik het vroeger vond? Of is dit een spel wat na één keer spelen in de kast beland? Je leest het allemaal in mijn blog!

Spookslot vijfentwintig jaar geleden

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik dit spel vroeger op mijn basisschool speelde! Tijdens de overblijf mochten we in de aula spelletjes spelen en daar zat Spookslot dus ook bij. Na een paar jaar werd hij wel steeds slechter, maar we vonden het geweldig. het was zelfs een strijd wie als eerste mocht kiezen. Vooral dat balletje laten rollen en hopen dat hij niet bij jou kwam was hetgeen waarom wij de voorkeur hadden voor Spookslot. Hoe gaaf is het dat hij nu opnieuw wordt uitgebracht. Zo kan ik het met mijn kinderen spelen. Is het net zo’n hit als bij mij?

De doos is het speelveld

De illustraties op de doos zijn al geweldig, maar als je de doos opendoet ontdek je dat de doos gewoon het speelveld is! Hoe gaaf is dat? En dan die tekeningen erin. Super mooi vormgegeven!. We halen alles uit de doos en pakken de beschrijving erbij. Dit wordt nog wel even een klusje om in elkaar te zetten. De zakjes worden opengemaakt en de pionnen eruit gedrukt. Ik kan dit. Ook zonder man. 😉

Filmpje of beschrijving

Het valt mij op dat je kan kiezen voor de beschrijving of naar een filmpje gaat kijken. Er staat zelfs een QR code bij. Hoe handig is dat? Ik besluit voor de beschrijving te gaan en leg alles klaar. Het kost even wat tijd, maar de beschrijving is echt makkelijk te volgen. Daarnaast staan er ook puntjes op het speelbord, dus je kan het gewoon niet fout doen, tenzij je kleurenblind bent of niet goed kijkt. Tijdens het bouwen heb ik twee springend kinderen naast mij die niet kunnen wachten om te gaan spelen.

Spookslot klaar? Spelen maar

Het kost even wat tijd, maar als hij staat ziet het er geweldig uit. Deze is echt tien keer mooier en beter dan degene met wie ik vroeger speelde! De kinderen hebben al twee pionnen gekozen en de dobbelsteen ligt klaar. Spookslot klaar? Spelen maar! De oudste speler mag beginnen en laat ik dat nu net zijn. Ik dobbel en kom gelijk met één pion, want je mag er maar één per keer verzetten, op de trap. Als nu maar niemand het spook gooit. Terwijl de kinderen heel hard “Spook Spook Spook” roepen, gooit Joshua inderdaad het spook. Het spook wordt van de toren gehaald en de bal erin gestopt. Ik doe mijn ogen dicht en ga duimen. Gelukkig valt de bal goed en komt hij via de boekenkast uit in de bibliotheek. Pfff

Spookslot boekenkast

De spelregels

Het is namelijk de bedoeling dat je via de vier ruimte de weg naar buiten bereikt. Maar in elke ruimte in er een valstrik. Je kan deze op sommige plekken ontwijken door een andere route te kiezen, maar bij twee ruimtes niet. Speel je tactisch of ga je gokken? In de eerste ruimte heb je de trap. De tweede ruimte kan je omver worden gegooid via de boekenkast. In ruimte nummer vier kan het schilderij tegen je aankomen en buiten kan je nog omhoog gegooid worden door de wip. Door de dobbelsteen te gooien moet je met beide pionnen aan het einde zien te komen. Wie is er als eerste?

Waarom weer dat spook?

De kinderen vinden het hilarisch en elke keer als er een spook wordt gegooid kunnen ze niet stil zitten. “Mama, dit is echt een heel leuk spel!” En ik kan dat alleen maar beamen. Het spook is alleen wat minder leuk, want hoe kan het dat ik toch elke keer weer de sjaak ben? Je zal het vast begrijpen, ik heb het eerste spelletje niet gewonnen en ook het tweede spelletje werd ik net voor het einde ingemaakt door een lachende Joshua. Ik ben bang dat we dit spel nog veel vaker gaan spelen.

Wil je meer weten over dit spel? Klik dan hier.

spookslot voorkant

Dit product heb ik gratis gekregen, maar beïnvloed mijn eerlijke mening niet.

10 gedachten over “Spookslot, ontsnap jij als eerste hieruit?”

  1. Mijn vriendinnetje had vroeger Spookslot, altijd als ik bij haar kwam spelen wilde ik dat spel spelen, zo leuk!

  2. Het spookslot kende ik eigenlijk niet. Handig dat de doos het speelveld is! En leuk dat je het samen met je kinderen hebt gespeeld

  3. Ik speelde dit wel eens bij mijn nichtjes thuis. Maar was altijd degene die verloor. Dus niet al te beste herinneringen aan. Haha.

    Misschien wel leuk voor de kleine man over een jaartje ofzo.

  4. Spookslot, wat leuk te lezen. Zolang geleden. Ver voor de tijd van de games. Dit blijft leuk spookslot! Leuk om te lezen!

Reacties zijn gesloten.