Een week vol weinig slaap, hoestende kinderen, ziekenhuisbezoeken en een corona test

Na een nachtje met maar twee en een half uur slaap begin ik mij toch niet heel fit te voelen. Een klein kriebelhoesje komt in de loop van de middag en mijn neus begint dicht te zitten. Oww nee, ben ik gewoon verkouden of heb ik dan toch corona? Tijd voor een corona test

Snotterende kleuters

Op mijn werk zijn de snotterende en hoestende kleuters niet te tellen. De één na de ander blijft thuis vanwege klachten. Gelukkig zijn de meeste kinderen slechts verkouden, maar fijn is het niet. Kleuters denken er namelijk niet heel erg over na om hun handen te wassen als ze er niet in hebben geniest. Een verkoudheidje heb je zo te pakken als kleuterjuf. Dus een corona test heb ik hier al meerdere keren gedaan.

Weinig slaap helpt ook niet

Ik had vorige week oudergesprekken, dus lange dagen gemaakt. Als je daarna maar twee en een half uur slaapt vanwege een man die midden in de nacht toch naar het ziekenhuis moet dan is dat best pittig. Toch besluit ik na een kort nachtje voor de klas te gaan staan. Rommelpiet is langsgekomen en ik wil dat een ander niet aan doen. De kinderen zijn hyper en ik ben moe. Rond twee uur besluit ik lekker naar huis te gaan.

Kom hem maar halen

Na weer een korte nacht word ik gebeld door de school van Joshua dat ik hem moet halen. Hij hoest teveel. Maar ik zit met mijn man in het ziekenhuis, dus bel ik mijn moeder die hem ophaalt. Zonder mijn moeder had ik dit allemaal niet kunnen regelen. Ik kan haar zelfs midden in de nacht bellen. Hoe fijn is dat? Eenmaal thuis zie ik een zielig hoopje hoestend kind en zelf begin ik ook klachten te krijgen, dus besluit een test aan te vragen. Binnen twee uur kan ik al terecht.

foto van Gustavo van pexels.com

Negatieve test, maar de rest?

Vrijdagochtend krijg ik al te horen dat ik negatief ben, maar van Joshua weten we nog niks, dus besluit ik te bellen. Wat een ramp is dat. Die telefoonlijnen zijn continu overbelast of niet bereikbaar. Pas zaterdagmiddag!!! krijg ik iemand aan de lijn en zondag mag hij testen. Tot die tijd blijven we binnen lekker bij elkaar.

Zelftest en werken

Zowel zondag als maandag doe ik een zelftest en ga aan het werk. Joshua en Isabel (want die hoest ook aardig) breng ik naar mijn moeder. Maar die middag word ik gebeld dat Joshua toch positief is en we allemaal in quarantaine moeten. Ik schiet gelijk in de regelmodus en bel iedereen die ervan af moet weten.

foto van CottonBro van pexels.com

Nogmaals een corona test

Mag ik zeggen dat ik de GGD een chaos vind? Die lijnen blijven overbelast. Een testafspraak 40 kilometer van mijn huis en als ik hem opnieuw laad opeens wel dichtbij iets vind. Een afspraak maken voor een corona test bijna niet te doen is via de telefoon? Het is dram en ondertussen zit ik met een goed ziek kind. Iedereen die niet gelooft in Corona, shame on you! Mijn zoon hoest zijn longen eruit, is benauwd, zijn neus loopt leeg en hij hangt de hele dag. Daarnaast moet hij ook nog Sinterklaas missen op school.

Geen sinterklaasfeest op school

En dat is toch echt wel een puntje. Zowel Joshua als Isabel missen het sinterklaasfeest op school. En daar zijn ze erg verdrietig om. Voor Isabel zou dit het eerste feest op school zijn. Beide kindjes zijn boos erom, maar het is niet anders. Misschien kan Sinterklaas nog een filmpje maken voor mijn kids, zodat ze vrijdag toch nog een beetje een sinterklaasfeest hebben.

Baal jij ook zo van het snottebellenbeleid? En wat vind jij? Hadden de scholen dicht gemoeten of vind je dit wel oké?

17 gedachten over “Een week vol weinig slaap, hoestende kinderen, ziekenhuisbezoeken en een corona test”

 1. Lieve Joyce denk je tussendoor ook een beetje aan jezelf.
  Ik zal de laatste zijn die zegt dat corona een griepje is. Ik ben zelf positief getest met kerst vorig jaar en nog aan het sukkelen.
  Nu knappen kinderen vaak wel sneller op, zeggen ze. Maak er het beste van en geef er een positieve draai aan. Dat kan jij volgens mij als de beste.

  Beantwoorden
  • Ahh dank je wel voor je lieve reactie. En wat vervelend dat jij nog aan het sukkelen bent. Ik ga lekker pepernoten maken en cupcakes. Misschien nog een sinterklaasfilm huren of iemand zijn account van videoland vragen 😀

   Beantwoorden
 2. Het gaat blijkbaar allemaal van kwaad naar erger.
  Ik wou dat ik je een pakje ‘slaap en rust’ kon toesturen.

  Volgende week heb ik mijn hernieuwingsvaccin.
  Ik ben benieuwd.
  Mijn schoonvader heeft ze gisteren gehad en is vandaag best ziek ervan.
  Dit terwijl hij er de vorige 2 keer geen reactie op had.

  Beantwoorden
 3. Vervelend dat veel ziek waren. Ik snap ook dat het niet helpt als je weinig slaapt. Fijn dat je familie kon helpen. Trouwens vervelend dat de lijnen overbelast zijn alhoewel ik het wel kan begrijpen

  Beantwoorden
 4. Bizarre tijden zijn het zeker en vast. Probeer van de kleine momentjes te genieten en zorg te dragen voor elkaar. En zoals Bianca al schreef, vergeet vooral jezelf ook niet. Af en toe gewoon eens gaan zitten en eens rustig ademhalen om terug tot jezelf te kunnen komen 😘

  Beantwoorden
 5. Wat een onrustige week en dat allemaal rond Sint. Voor de kids is het erg jammer dat ze het feest moeten missen. Kunnen ze niet live meekijken?

  Beantwoorden
 6. Wat sneu voor de kids! Misschien kan een van hun juffen/meesters Facetimen of een Whatsappverbinding doen met beeld, zodat ze er toch een beetje bij zijn. Hopelijk wordt er een oplossing voor gevonden. En hopelijk knapt iedereen snel op natuurlijk. Beterschap!

  Beantwoorden
 7. Pff.. ik heb geen idee of ggd chaos is, gelukkig nog nooit ziek geweest de afgelopen jaren! Maar wat balen zeg, zo ver rijden en dan 1 dichterbij zien..

  Beantwoorden

Plaats een reactie