Zijn er nog kinderen die kleine cadeautjes waarderen?

De schoenen voor de sint zijn weer gezet en de meeste kinderen kijken al uit naar de volgende ochtend om te zien wat erin zit. Maar de reacties zijn anders. Kunnen kinderen nog kleine cadeautjes waarderen?

De schoen mag weer worden gezet

Afgelopen zaterdag kwam Sint en zijn Pieten weer in het land, Hoewel, volgens het Sinterklaasjournaal, was hij al eerder hier vanwege de luisterpiet. Maar hoe dan ook, de eerste schoenen zijn al weer gezet! En daarmee ook de eerste reacties op de cadeautjes in de schoenen. Voordat ik vertel hoe mijn kinderen reageren op hun schoencadeautje wil ik jullie eerst nog laten weten hoe kinderen in mijn omgeving erop hebben gereageerd.

Kleine cadeautjes waarderen

Een kind uit mijn klas was boos dat hij alleen maar iets te eten had gekregen en geen speelgoed. Dit was toch geen leuk cadeautje? Ook hoorde ik iemand zeggen dat dit echt veel te klein is. Daar kon ze echt niks mee. Eigenlijk schrok ik er een beetje van, want kunnen kinderen dan echt niet meer een klein cadeautje waarderen? Of überhaupt een cadeau? Ooit zei er een kind tegen mij dat mijn cadeau het stomste was wat hij had gekregen. Uhm en bedankt.

cadeautjes waardereb
foto van pexels.com made by ylanite koppens

Groot, groter, grootst

Komt het misschien doordat we steeds meer geven? Steeds duurdere en grotere dingen? Als ik hoor wat kinderen nu in hun schoen krijgen en wat ze 15 jaar geleden kregen, zie ik een erg groot verschil. En als ik terug kijk naar mijn eigen kindertijd dan is daar echt wel iets in veranderd. Ooit heb ik gehoord dat een kind een spelletje in zijn schoen kreeg voor de Nintendo. Hoe bedoel je groot en duur.

Dankbaar voor alles wat ze krijgen

Vandaag was ik weer zo ontzettend dankbaar voor mijn kinderen. Mijn kinderen kunnen namelijk genieten van alles dat ze krijgen. Of het nu een lolly is of het cadeau dat ze heel graag wilden hebben. Ze bedanken altijd de gever en reageren ontzettend enthousiast. Juichend en met een grote glimlach. Isabel roept vaak er ook nog bij “Dat heb ik altijd al willen hebben!”. Hahaha, ik denk dat daar dus niks van waar is, maar ik waardeer zeker haar manier van dankbaarheid.

Kan jou kind kleine cadeautjes waarderen?

Wat ze ook in hun schoen krijgen, mijn kinderen zijn er blij mee en dat is zo fijn. En ook tijdens verjaardagen zijn ze dankbaar voor hetgeen ze krijgen van de mensen. Ook als het niet op hun verlanglijstje stond. Ik hoop echt dat er meer van dit soort kinderen zijn. Kinderen die ook kleine cadeautjes waren. Of in ieder geval ouders zijn die hun kind leren om kleine cadeautje te waarderen. Hoe is dat bij jou?

10 gedachten over “Zijn er nog kinderen die kleine cadeautjes waarderen?”

 1. In mijn klas krijgen kinderen iets kleins in hun schoen. Ik vertel ook dat er niet altijd wat ik kan zitten. Sint heeft het druk. Ze snappen dat. Ik liet mijn kinderen meehelpen om iets in de schoen te doen voor een jonger broertje of zusje. Zio maak je het voor de oudste weer leuk. Die geloofde al lang niet meer in de Sint.

  Beantwoorden
 2. Er is ook wel een verschil in wat ze thuis zeggen en tegen vriendjes! Thuis zullen die kinderen waarschijnlijk ook niet ondankbaar hebben gereageerd, maar op school vertellen ze wat ze nou echt vinden. Ja, ik heb vroeger ook wel eens gebaald als er alleen pepernoten in mijn schoen zaten, maar dat liet ik natuurlijk niet merken thuis. We kregen overigens nooit grote cadeaus in onze schoen, altijd wat kleins. Dat heb ik bij mijn kinderen ook altijd zo gedaan. Tsja en soms valt iets minder in de smaak, dat kan…volgende keer beter.

  Beantwoorden
 3. Dat schoenzetten lijkt me toch vooral voor de lol en dat het om een kleinigheidje gaat. Het is ook net wat je je kinderen mee wil geven. Wanneer een kind zo verwend reageert, denk ik dat ze ook een heel beperkt wereldbeeld meekrijgen. Want hoeveel kinderen zouden er wereldwijd zijn die zoveel krijgen?

  Beantwoorden
 4. Wij mochten elke dag ons schoentje zetten en wij waardeerden onze cadeautjes elke dag heel erg. Onze ouders deden dan ook altijd heel erg hun best. Met alles er om heen enzo. Jammer dat ik niet meer geloof lol

  Beantwoorden

Plaats een reactie