Start schooljaar: een hele nieuwe klas met nieuw meubilair!

Deze zomervakantie ben ik heerlijk op vakantie geweest, maar de laatste twee weken ben ik druk bezig geweest met het inrichten van een nieuwe klas. Ik krijg namelijk groep 2a, een vierde kleutergroep waarvoor alles nieuw moest worden gekocht! Dat is nog eens een goed start van een nieuw schooljaar

start schooljaar tafels

Twee groepen 2

Het was de bedoeling om vanaf onderaan een extra groep te starten, maar vanwege de vele groep 2 leerlingen werd het een tweede groep 2. En die groep mocht ik inrichten. Alles moest nieuw worden gekocht of bij elkaar gesprokkeld. De laatste paar weken voor de zomervakantie heb ik een grote bestelling gedaan.

Nieuwe start voor een beter schooljaar

Sinds de geboorte van Isabel heb ik nog geen één jaar een klas van het begin tot het einde gehad en laat zij nou 30 september vier worden. Gaat het dit jaar anders zijn: Kan ik eindelijk op een normale manier een klas van het begin tot het einde lesgeven? Ik vind het al heerlijk om weer echt te mogen beginnen met mijn eigen klas. Een nieuwe start met een nieuw schooljaar. Hopelijk een schooljaar zonder gekke dingen.

Een hoop nieuwe spullen

Het lokaal waar ik in terecht ben gekomen was van groep 3. Boven zitten voornamelijk de groepen die vast aan tafel zitten (groep 3 tot 8) en beneden zitten de kleutergroepen, de peuters en het kinderdagverblijf. Ik ga nu met mijn kleuters boven zitten en ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn. Terug naar het lokaal. Ik heb dit lokaal, met behulp van nieuwe spullen, kunnen veranderen van een leeg lokaal naar een echt “kleuterlokaal”. Alles ruikt nieuw. Je zou eigenlijk eens aan mijn poppen moeten ruiken. Het ruikt allemaal zo lekker!

Van niets naar iets

Een leeg lokaal inrichten is best gek. Vooral omdat mijn lokaal kleiner is dan de gemiddelde “kleuterlokaal”. De afgelopen weken heb ik dan ook regelmatig met de stoelen en kasten geschoven, maar met deze indeling ben ik dan ook echt wel blij. Een leeg lokaal is een mooi kleuterlokaal geworden. Ik ben tevreden en ik hoop mijn groep 2 kinderen ook.

Nog één nachtje

Nog één nachtje slapen en dan start het nieuwe schooljaar. Ik mis nog een aantal dingen, maar ik kan starten. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop mijn kinderen ook. Of het echt een normaal schooljaar gaat worden weet ik niet, maar dat ik normaal kan starten is al een goed begin. Ik ben er klaar voor. Jullie ook?

10 gedachten over “Start schooljaar: een hele nieuwe klas met nieuw meubilair!”

  1. Ah dat ziet er supergezellig uit. Veel plezier alvast! Het begin van ons schooljaar is uitgesteld want mijn zoontje werd op zaterdag positief bevonden en maandag zou hij beginnen. Wordt dus een weekje later!

    Beantwoorden

Plaats een reactie