Hostellerie Horst, kom tot rust in het Limburgse Horst

Genieten van de natuur, restaurants om de hoek en genoeg te beleven in de buurt. In het Limburgse Horst kan dit allemaal. Samen met Trudy ging ik op weg naar Hostellerie Horst.

Hostellerie Horst
Voorkant Hostellerie Horst

Een weekend zonder man en kinderen

Het leek ons heerlijk om een weekend weg te gaan zonder man en kinderen. Dat leek ons wel wat. Even helemaal tot rust komen en niks moeten. Na zo’n pittige jaartje wil ik komend jaar lekker gaan genieten! Via een aanbieder kwamen we op vrijdag onverwachts terecht bij Hostellerie Horst. Een super mooie accommodatie in het pittoreske Horst. Wat ons te wachten stond wisten we nog niet.

Welkom bij Hostellerie Horst in Limburg

Nadat we de panda van mijn moeder, bedankt nog voor het lenen mam, hadden geparkeerd op het terrein, gingen we op zoek naar de receptie. Hostellerie Horst staat midden in Horst met het centrum om de hoek. Maar door de beplanting en het goed neerzetten van de gebouwen heb je het gevoel alsof je in de natuur zit.

Een vriendelijke gastvrouw

Zodra we de deur open doen komt Thera ons al tegemoet lopen. “Welkom in Hostellerie Horst. Wat fijn dat jullie er zijn!”. Wat een ontzettend vriendelijke vrouw. Ze geeft ons de informatie die we nodig hebben en vertelt dat we bij vragen altijd bij haar mogen komen. Het ziet er binnen ontzettend mooi uit. Alsof er een interieurstylist aan het werk is geweest. Later horen we dat Thera dit allemaal zelf heeft gedaan. Deze vrouw ga ik voor mijn eigen huis vragen!! 😉

De sfeer van een B&B en de service van een hotel

Twee gebouwen met verschillende kamers. Het oogt als een B&B, maar heeft de service van een hotel. Zo zou ik Hostellerie Horst wel kunnen omschrijven. Het heeft 12 ruime kamers waaronder een familiekamer en een suite. Wij kwamen in een kamer boven de receptie met een heerlijk bed en een mooie badkamer. Beneden werd het ontbijt neergezet en kon je drinken halen. Koffie en thee kon je zelf er zetten, maar er stond ook een koelkast! Bier, wijn, fris, je kon het allemaal pakken als je zelf maar opschreef wat je gebruikte. Hoe je bedoel ze vertrouwen hun gasten.

Een heerlijke groot bed

Het eerste dat mij opvalt is het bed. Hij neemt de helft van de kamer in beslag, maar ziet er zo lekker uit. Het bed is groot genoeg voor zijn tweeën, heeft een lekker hoge instap en ligt ontzettend fijn. Eigenlijk zou je hier de hele dag wel in willen liggen, maar daar zijn we niet voor gekomen. In de kamer staat in een hoek ook twee stoelen en een tv. De tv valt mij in eerste instantie niet op en de kamer oogt warm. Ontzettend goed ingericht met mooie kleuren! Mijn complimenten, Thera.

Genoeg te beleven in de beurt.

Aan Thera en Charles vragen we tips voor een restaurant en leuke uitjes in de omgeving. Ze geven ontzettend veel leuke tips en na een rondje ook op google besluiten we die avond naar Taurus te gaan voor een potje Prison Island. Het valt mij op dat Horst erg gunstig ligt. Je bent snel op de snelweg, maar je verliest de natuur en het landelijke niet. Er is genoeg te doen en te beleven voor jong en oud. De volgende tips wil ik je graag meegeven:

En zo kan ik wel even doorgaan. Allemaal binnen een half uurtje rijden. Ideaal toch?

Binnen of buiten ontbijten?

Na een heerlijke nacht en een lekkere douche komen we naar beneden waar de Thea en Charles al bezig zijn met het ontbijt. Het ruikt erg lekker en we besluiten binnen aan tafel plaats te nemen. Thea vraagt wat we willen drinken en brengt ons een volle kan met heet water. Daarnaast vraagt ze of we goed hebben geslapen. Kijk dat persoonlijke, daar hou ik van. Het ontbijt is heerlijk en de tweede ochtend besluiten we buiten te eten. Het plein en terras zien er ontzettend mooi uit. Zowel ‘s avonds als overdag. Vooral de lampionnen in de boom trekken mijn aandacht! En ook buiten krijgen we de services die we mogen verwachten. Wat een heerlijke plek is dit.

Restaurants om de hoek

Bij Hostellerie Horst kan je er ook voor kiezen om te dineren. De kaart zit er goed uit, maar we besluiten toch het centrum in te gaan en komen uit bij Gossimijne. Er zitten er meerdere, dus er is genoeg keus, maar hier hebben we echt heerlijk gegeten. Een aanrader. Wat mij opvalt is dat iedereen in Limburg zo ontzettend vriendelijk is. Er staat zelfs een keer op een rekening Leuk dat jullie er waren.

Helemaal relaxt thuis komen

We zijn actief geweest (prison Island), hebben gewandeld in een mooi natuurgebied, hebben een museum bezocht (mind mystery) en kwamen helemaal bij in de Thermaal baden Arcen. Ik kan oprecht zeggen dat ik helemaal tot rust ben gekomen. Hostellerie Horst is echt een aanrader. Of je nu iets zoekt voor één nacht of er een week wil verblijven. Charles en Thera zijn ontzettend gastvrij, de omgeving is mooi en er is genoeg te doen. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Een lekker weekendje weg? Kijk dan eens op de website van Hostellerie Horst en kom uitgerust weer terug.

Welk hotel, B&B of hostellerie vind jij een aanrader? Ik ben erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen.

9 gedachten over “Hostellerie Horst, kom tot rust in het Limburgse Horst”

  1. Wauw! Dat ziet er goed uit zeg! Mooi huis en fijn dat er in de omgeving zoveel te doen is. Zal deze in gedachten houden!

  2. Met een vriendin er tussenuit heerlijk. Even geen moeder zijn. Maar genieten van andere dingen

  3. Heerlijk even samen weg. Mooie omgeving daar. Ben er ook al een aantal keer geweest. Deze hostel ken ik niet maar wat je beschrijft is het lekker toeven daar.

  4. Dat klinkt heel erg goed. Ziet er ook heel mooi en ontspannen uit. Een pareltje denk ik. Wij zijn een tijdje terug in Gastenverblijf De Lorem in Leusden geweest en dat is zó’n enorme aanrader. Kleinschalig, intiem (het huisje met twee slaapkamers, badkamer, keuken en twee terrassen is gebouwd aan de garage van de eigenaars. Je moet het beslist eens googelen. En als je niet voor het ontbijt gaat ben je gek 🙂 Waanzinnig goed verzorgd, bijgevuld en soms komen ze ‘s middags gewoon wat zelfgemaakt lekkers brengen. En oh ja, iedere ochtend versgebakken brood (door henzelf!).

Reacties zijn gesloten.