Zomervakantie, eindelijk na een heftig jaar op vakantie naar het buitenland!

Eindelijk was het dan zo ver, onze zomervakantie. Al ver van tevoren hadden we onze vakantie geboekt, maar vlak voordat we gingen was het toch nog even spannend of we konden. Maar toen Joshua negatief testte, konden we echt ademhalen. Eindelijk weg na een heftig jaar!

Zomervakantie in Italië

Al aan het begin van dit jaar hadden we een camping geboekt in Italië. We wilden zo graag weg. Vorig jaar zat ik midden in mijn chemo’s, dus echt op vakantie konden we niet. Deze zomer wilden we dat wel en het liefst naar het buitenland. Italië is het geworden! Maar door de maatregelen en de oplopende besmettingen werd het toch nog even spannend of we konden.

zomervakantie testen

Formulieren hier, testen daar

Om Italië in te mogen moest je een formulier invullen online. Daarnaast moest iedereen boven de 6 gevaccineerd zijn op een negatieve test hebben. Ik merk dat door alle maatregelen en dingen die ik moest doen de vakantie voorpret was gedaald naar 0. Hoe kan je nou genieten van de voorbereidingen als je dit soort dingen moet doen? En bovenal…. dat het helemaal niet zeker is of je wel kan. De zaterdag voordat we weggingen hadden we alles al gepakt, maar de test van Joshua kon nog roet in het eten gooien. Gelukkig kregen we binnen een half uur de uitslag en met een negatieve uitslag op zak konden we echt gaan genieten van de vakantie.

zomervakantie rijden

Op weg naar Italië

Onze camping zit in Toscane aan de kust en was met dik 14 uur rijden een hele tocht. Daarom hadden we een overnachting geboekt in Zwitserland. De holiday inn express Luzern aan de snelweg in echt een aanrader! Hij zit vlak voor Luzern en met de auto ben je er binnen 6 minuten. Het hotel is echt prima en Luzern is echt super mooi! Naast het hotel is ook een restaurant en supermarkt! Na wat drankjes te hebben gehaald, gingen we weer op weg.

Zomervakantie op Camping Le Capanne

Om vijf uur kwamen we aan op de camping waar we een plek kregen aangewezen die niet heel handig was. Twee bomen midden op het veld! Tja, daar past onze vouwwagen niet tussen. Na wat discussiëren kregen we een nieuwe geweldig plek en kon het echte genieten beginnen. In een andere blog zal ik je alles vertellen over deze camping en de omgeving! Want het is zeker een aanrader.

zomervakantie vouwwagen

Genieten na een heftig jaar

De zomervakantie was nu echt begonnen en we konden genieten van een heerlijke vakantie. Wie had verwacht dat we een jaar na mijn diagnose al in het buitenland op vakantie konden? Ik had genoeg energie om alles te kunnen doen. We hebben gezwommen, zijn naar de zee geweest, hebben stadjes bezocht en vrienden voor het leven ontmoet. Hier was ik niet Joyce die kanker heeft gehad, maar Joyce die genoot van haar vakantie. Een aantal mensen heb ik na een tijdje mijn verhaal vertelt en waren allemaal verbaasd hoe ik erbij zat. Aan niks is meer te zien dat ik zo ziek ben geweest.

Terug naar het gewone leven

Het was een geweldige vakantie. Wij hebben genoten en de kinderen ook. En dat hebben ze verdiend. Ook voor hen was het niet altijd makkelijk. Inmiddels zijn we weer terug en is het gewone leven weer begonnen. Daniël is al weer aan het werk en ik heb al wat dingen in mijn klas gedaan. De kinderen hebben nog twee weken vrij en gaan dan naar school. Voor Isabel is dit een hele mijlpaal, want zij gaat voor het eerst naar de basisschool. Ze kan niet wachten en heeft er zo ontzettend zin in. Ik ben benieuwd hoe ze het gaat doen.

Hoe was jullie zomervakantie? Zijn jullie nog weggeweest? Ik ben erg benieuwd. Laat je het mij weten?

Camping Le Capanne in Toscanne

9 gedachten over “Zomervakantie, eindelijk na een heftig jaar op vakantie naar het buitenland!”

  1. Fijn dat jullie toch nog konden gaan, ook voor de kids natuurlijk! Prachtige foto zo met die lucht. Ik ga dit jaar niet op vakantie, maar ik kan ook altijd genieten van de kleine dingen, dus het is zeker geen probleem.

    Beantwoorden
  2. Heerlijk om er helemaal uit te kunnen zijn. En dat van die plek is heel herkenbaar. Daar kan beter iemand gaan staan met een klein tentje 😉
    Ik ben benieuwd naar de rest van de verhalen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie