Re-integreren. Let’s go back to work

Na 10 maanden thuis zitten wil ik wel weer iets gaan doen. Helaas zijn de scholen dicht en kan ik niet “wennen” aan een school vol kinderen. Of toch wel? Re-integreren nieuwe style!

Genoeg energie

Gelukkig was die zware dag voor kerst maar eenmalig. Daarna is die vrachtwagen weggebleven. Ik heb zelfs zoveel energie dat ik nu online dance workouts volg en lekker bezig ben. Weg met die chemo en corona kilo’s. Naast het trainen wil ik ook wel weer aan het werk. Thuis zitten met de kinderen was gezellig, maar ik wil ook iets voor mezelf. En ik wil iets kunnen betekenen. Dus tijd om te re-integreren!

Re-integreren. Wanneer gaan we starten?

Het liefst was ik maandag 4 januari al begonnen, maar toen kwam corona en de lockdown. Betekent dat dan maar niet re-integreren en wachten tot het voorbij is? Het UWV houdt daar geen rekening mee. Een jaar is een jaar. Of je nu wel of niet kan werken door de lockdown. Dat zou in mijn geval wel behoorlijk balen zijn. Online les geven is geen probleem voor mij. Daar kan ik vijf dagen mee vullen. Maar ik denk dat ik vooral weer moet wennen aan alle geluiden op school. Maar hoe ga je dat doen als er bijna geen kinderen zijn?

Een man die mee denkt.

Gelukkig heb ik een man die graag met mij mee denkt. Hij kwam met het idee om te gaan helpen bij de noodopvang. Met de kleuters naar buiten of toch lesgeven. Dat vond ik een goed plan, dus gelijk mijn adjunct geappt. Ook hij was het er mee eens en zo komt het dat ik dinsdag 12 januari weer begin met werken! Yes, ik ga eindelijk weer beginnen met het “normale” leven. We beginnen met een uurtje en bouwen het daarna rustig op. Het fijne van alles? Ik beslis! Het is zo enorm prettig als je weet dat je waarnemend directeur achter je staat en je steunt. En ook mijn arbo-arts staat er helemaal achter. Dat geeft een burger moed. Laat die kinderen maar komen! Ik ga re-integreren!

Back to school

Dus dinsdag wordt mijn eerste “echte” dag weer op school. Ik ben al eerder geweest om iedereen gedag te zeggen, maar nu ga ik echt met de kinderen aan de slag. Zoveel zin in. Ook zoveel lieve en leuke reacties gehad van mijn collega’s, dus kom maar op. Ik ben er klaar voor. Let’s go back to work! Dag ziek bestaan, hallo het “gewone” leven!

7 gedachten over “Re-integreren. Let’s go back to work”

 1. Vol zelfvertrouwen, super knap hoor in deze situatie. Trots op jou, je bent en voorbeeld!
  Veel succes en geniet van alle positieve ontwikkelingen nu ♡

  Beantwoorden
 2. Heerlikk, dat je weer op school wat kunt doen. Wel een rare tijd , hoor. Bij mijn schooltje, waar ik wekelijks nog een keer kom, waren er maar vier leerkrachten lijflijk aanwezig. De rest werkt thuis op afstand. Veel succes de komende tijd.

  Beantwoorden
 3. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any recommendations for first-time blog writers?
  I’d really appreciate it. asmr 0mniartist

  Beantwoorden

Plaats een reactie