Vijf redenen waarom elke vrouw een ring om haar vinger moet hebben.

Sommige vrouwen hebben er eentje om elke vinger. Andere vrouwen hebben er maar eentje. Hoeveel je er ook hebt, elke vrouw zou een ring om haar vinger moeten hebben. Ik geef je vijf redenen waarom ik dat vind!

#1 Ring om je vinger als herinnering

De ringen die ik elke dag draag zijn mijn verlovingsring en mijn trouwring. Daarnaast wissel ik van ringen. De ringen die ik draag zijn allemaal speciaal en vertellen allemaal een verhaal. Zo heb ik de ring van mijn oma. En laatst kreeg ik een mooie handgemaakte ring van RVS met blauwe stenen. Een herinnering aan mijn overleden opa. Zo blij met deze ring. Hij is uniek, want handgemaakt en gekregen net de crematie van mijn opa. Elke keer als ik hier naar kijk, zal ik aan hem denken. Een ring om je vinger is dus echt een herinnering aan mensen of dagen.

#2 Decoratie voor je handen

Eigenlijk heel simpel, maar het is toch fijn om jezelf mooi aan te kleden. Waarom zou je dat niet voor je vingers doen? Een ring om je vinger kan je handen net die aankleding geven die jouw outfit nodig heeft. Wil je uniek zijn? Ga dan voor handgemaakte sieraden! Dan weet je zeker dat je de show steelt. Daarnaast kan je jouw ring aanpassen op je outfit. Wil je jouw outfit compleet maken? Doe een ring om je vinger!

Ring om je vinger Art by Daan

#3 Als fashion statement

Waarom alleen met je kleding laten zien wie jij bent? Dit kan ook heel goed met je ringen. Ben jij romantisch of juist lekker modern. Laat het zien met die ring om je vinger! Soms kan je jouw kleding heel subtiel houden en dan een knoeperd van een ring om doen om iets duidelijk te maken. Ringen zeggen namelijk mee dan je denkt!

#4 Om jezelf mooier te maken

Het klinkt misschien gek, maar ik voel mij een soort van naakt zonder mijn ringen. Mijn ringen geven mij het gevoel dat ik mezelf mooier maak. En voor elke gelegenheid heb ik een ring. De mooie ring van mijn oma doe ik alleen aan met etentjes en feestjes. De heeft namelijk een hele grote diamant. Met deze ring voel ik mij namelijk erg sjiek. Voor elke gelegenheid heb ik dus extra ringen.

Ring om vinger

#5 om te laten zien dat je bij elkaar hoort

Eigenlijk heel logisch toch? Met een ring om je vinger kan je laten zien dat je bij elkaar hoort. Of het nu gaat over vriendschap, je verloving of trouwen. Met een ring laat je zien die is van mij. Zo draag ik mijn trouwring altijd. Althans, zo lang het mag, want tijdens mijn operaties. Toen moest hij echt af. Maar daarnaast doe ik hem dus nooit af. Sporten, zwemmen, slapen, die ring zit altijd om mijn vinger.

Heb jij ook een ring om je vinger? Of heb je er meerdere? Ik ben erg benieuwd waarom jij ringen draagt en wat zij voor jou betekenen. Laat je het mij in een berichtje weten?

Ring om vinger opa
Handgemaakte ring van Art by Daan

12 gedachten over “Vijf redenen waarom elke vrouw een ring om haar vinger moet hebben.”

 1. Ik vind ringen altijd mooi om te zien. Maar zelf draag ik er geen. Vroeger wel als tiener, een hele mooie van mijn opa en oma. Nu vind ik het vooral onhandig en niet fijn zitten, maar ik weet dat het vooral gewenning is.

  Beantwoorden
 2. Ik heb 2 ringen van mijn ouders gehad. 1 toen ik slaagde voor mijn mavo en 1 toen ik mijn mbo of hbo diploma behaalde. Deze zijn van goud en momenteel draag ik geen goud. Ik heb toen een hele tijd geen ringen gedragen. Nu 2 zilveren zelf aangeschaft, maar merk dat ik gewoon niet meer gewend ben en het niet lekker vind zitten. Dus draag ze amper 🙁

  Beantwoorden
 3. Ik hou ook van ringen en vind het echt mooi. Ik draag er twee, aan elke hand één. Voor mij hebben de ringen een speciale betekenis en doen ze me denken aan de mensen van wie ik houd.

  Beantwoorden
 4. Ik draag mijn verlovingsring en trouwring. Weten dat er iemand om je geeft en de onvoorwaardelijke verbondheid te ‘voelen’ en te zien blinken rond je vinger zorgt voor een eindeloze gemoedsrust.❤️

  Beantwoorden

Plaats een reactie