Mariska’s Hoekje: Wie ben ik?

Word ik zomaar gevraagd om mee te gaan bloggen op de pagina van Joyce! Daar wil ik natuurlijk wel over nadenken …… ach waarom ook niet. Laat ik het gewoon eens proberen! Maar dan ga ik me wel eerst even voorstellen. Dus bij deze!

Hallo!

Ik ben Mariska. Geboren in 1984 op een zondag in de zomer! Mama van 3 hele leuke kinderen, (dat zegt natuurlijk elke moeder over haar kinderen haha) Giuliano, Jazzlyna en Olivièro. Sinds 10 oktober 2020 getrouwd met de liefde van mijn leven Simon. Als beroep ben ik werkzaam in het Juliana kinderziekenhuis van het Hagaziekenhuis op de afdeling neonatologie, Ik heb best wel leuke hobby’s al zeg ik het zelf. Sinds mijn 3e zit ik al bij Showband ’75 Leidschendam. Begonnen als minirette, over naar de trompet en nu speel ik daar bariton. Ik hou erg van creatief zijn. Zo kan ik stickers maken, kleding bedrukken en maak ik ook kleding achter de naaimachine. Elke keer heb ik weer nieuwe ideeën. Alleen is de tijd ver te zoeken. Voor de school van mijn kids zit ik in de ouder raad en ben ik bij alle de 3 de kinderen klassenouder. Super leuk allemaal! Krijg geregeld de vraag: Hoe doe je dat allemaal? Uhm…gewoon go with the flow en genieten is dan mijn antwoord,

Voorstellen gezin

Afdeling neonatologie!

Ik werk op de afdeling neonatologie als high care neonatologie verpleegkundige. Ik werk daar gemiddeld 20 uur per week. Op deze afdeling ben ik, naast verpleegkundige, inzetbaar als draagdoekconsulent en borstvoedingscoach, Ook zit ik in de werkgroep PREVOS. Dat is Prematuur vervroegd met ontslag met sondevoeding. Als de te vroeggeboren kindjes alleen nog maar hoeven te leren drinken kunnen de ouders erover nadenken om hun kindje mee naar huis te nemen met sondevoeding. Samen met een Collega begeleiden wij hen thuis. Nu in Coronatijd bellen wij de ouders 2x per week, maar als het weer mag gaan we 1x per week ben hen langs thuis, Lekker afwisselen met het werk op de afdeling. En dat allemaal in 20 uurtjes per week haha.

Creatief!

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. Ik heb een silhouette Cameo waarmee ik stickers en afbeeldingen kan snijden. De afbeeldingen die ik snij kan ik dan bedrukken op shirts, tassen enzovoort. Ik heb een sublimatie printer waarmee ik makkelijk meerkleuren afbeeldingen kan maken en bedrukken op textiel. Hiermee kan ik ook andere dingen bedrukken, zoals mokken, muismat enzovoort. Ik heb ook een naaimachine en heel wat textiel om leuke kleding mee te maken. Mijn kinderen hebben mijn creativiteit meegekregen denk ik, want geregeld zijn we dan ook lekker aan het knutselen.

Tassen

Showband ’75 Leidschendam!

Sinds mijn derde zit ik al bij Showband ’75. Ik begon als minirette. Samen met mijn zus Joyce ging ik naar de repetities. Officieel mocht ik pas lid worden toen ik 5 werd. Maar mee oefenen deed ik al. Tot mijn 12e zat ik bij de minirettes. Helaas werden deze opgeheven en ben ik trompet gaan leren spelen. Een aantal jaar dit gedaan, totdat er baritonisten werden gezocht. Even weer wat anders. Dit een paar jaar afgewisseld en nu al een aantal jaar op de bariton. Super leuk om dit te doen! We gaan overal heen. In Nederland treden we op, maar ook in Frankrijk, België en Duitsland. Een geweldig optreden was in Duitsland Schloss Mariënburg.

Voorstellen Schloss Mariënburg

School!

Heerlijk om wat te kunnen betekenen voor de school van je kinderen. Althans dat vind ik wel! Daarom ben ik ook in de ouderraad gegaan. Samen met andere ouders organiseren wij het sintfeest, kerst en nog veel meer. Ik vind het leuk om de leerkrachten te kunnen helpen bij taken. Daarom ben ik dan ook klassenouder geworden bij mijn kinderen. Het is prima te doen, als je maar goed plant haha. Ik vond het als kind ook erg leuk dat mijn moeder zoveel deed op school en ik merk dat mijn kinderen dit ook waarderen.

Ik denk dat jullie wel even genoeg over mij weten of niet? Stel je vraag gerust. Waar zal ik mijn eerst volgende blog over gaan schrijven?

Groetjes van mij

5 gedachten over “Mariska’s Hoekje: Wie ben ik?”

Plaats een reactie